szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elfogadta a bíróság kedden az ügyészség indítványát: bűnügyi felügyelet vár a Kun-Mediátor Kft. egykori vezetőjére.

December 16-án jár le az a három év, amely előzetes letartóztatásban tölthető, ezért a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a jelenlegi legszigorúbb kényszerintézkedést, bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta D. Sándorné – közismert nevén Bróker Marcsi – ügyében.

A vádhatóság szóvivője a 24.hu megkeresésére közölte: a bíróság ezt a keddi tárgyaláson elrendelte.

Bróker Marcsi a bűnügyi felügyelet során csak külön engedéllyel hagyhatja majd el a bíróság által kijelölt ingatlant, és nyomkövetőt kell viselnie. A mindennapi élet szükségleteinek biztosítása, és az esetleges orvosi kezelések miatt reggelente viszont 8 és 10 óra között külön engedély nélkül is elhagyhatja a lakást.

A nőt csaknem másfél éves bujkálás után, nemzetközi elfogatóparancs alapján, a közép-amerikai Belize-ből hozták haza. A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. A vádiratban 12 milliárd forintos kárösszeg szerepel, a tényleges kár azonban ennél nagyobb lehet, mert sokan nem jelentkeztek károsultként.

Az ügyészség – írja a lap – 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. A keddi tárgyaláson folyamatosan hallgatják ki az újabb sértetteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkel: A brit vírusváltozat súlyos veszélyt jelent

Merkel: A brit vírusváltozat súlyos veszélyt jelent

Egy halott, 17 sérült egy buszbalesetben Gödöllőnél

Egy halott, 17 sérült egy buszbalesetben Gödöllőnél

Veszélyessé váltak egy józsefvárosi ház lakásai: a lakók szerint egy építkezés, az építtető szerint a ház alapállapota miatt

Veszélyessé váltak egy józsefvárosi ház lakásai: a lakók szerint egy építkezés, az építtető szerint a ház alapállapota miatt