szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Daniel C. több mint három éve bujkált a magyar fővárosban, a VI. kerületben bérelt lakást, kiadásait pedig abból fedezte, hogy angolt tanított.

A férfi ellen már folyamatban volt egy büntetőeljárás, ennek keretében tartottak házkutatást az írországi lakóhelyén, az ott lefoglalt adathordozókon pedig gyermekpornográfiát tartalmazó felvételeket találtak. Az emiatt tartott bírósági tárgyaláson Daniel C. nem jelent meg, 2016 februárjában pedig elhagyta Írországot és elrejtőzött, ezért körözést adtak ki ellene.

Hogy megtalálják, az Ír Garda Nemzeti Bűnügyi Nyomozó Iroda felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal. A magyar nyomozók ezután beazonosították, és kiderítették, hogy a férfi a VI. kerületben bérel lakást, a kiadásait pedig abból fedezi, hogy magánórákat ad angoltanárként.

Daniel C.-t végül december 11-én fogták el és vették őrizetbe. A Fővárosi Törvényszék délutáni közleménye szerint, mivel az elfogatóparancs teljesítésének feltételei fennállnak, így elrendelte a férfi átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását az ír igazságügyi szerveknek.

A férfit tíz napon belül át kell adni a külföldi szerveknek. Ha az ír hatóságok ez idő alatt nem veszik át, akkor a férfi átadási letartóztatása megszűnik - közölte a törvényszék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele

Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot