szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék a zuglói kokainos gázoló ügyében. Az 5 év 6 hónapos szabadságvesztés mellé örökre eltiltották a vezetéstől.

Rossz pszichés állapota miatt, orvosi javaslatra hivatkozva nem ment el a másodfokú tárgyalásra a zuglói kokainos gázolás vádlottja – írja az Index.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn a távollétében bűnösnek találta a nőt bódult állapotban elkövetett járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében, és jogerősen 5 és fél év szabadságvesztésre ítélte, illetve 6 évre eltiltotta a közügyektől és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől. Ezzel a bíróság az elsőfokú ítéletet részben helybenhagyta.

A cikk szerint az ítélethirdetés után a nő ügyvédje, Nagy Gábor azt mondta, hogy első fokon komoly eljárási hibák történtek, ezért komolyan megfontolják, hogy a Kúriához fordulnak. Nagy szerint ez „az ítélet megtorló jellegű”, és szerinte „ha védencét emberölés bűntettében ítélték volna el, azt is jobban megúszták volna”.

A nő 2016. november 7-én a kora délutáni órákban, Budapest XIV. kerületében a Füredi úton vezette a gépkocsiját, amikor – féktávolságon kívül – a járdáról az úttestre lépett a 85 éves sértett. A nő a gyalogost a kokain hatása miatt nem észlelte, a férfit fékezés nélkül elütötte.

Az elsőfokú bíróság januárban 5 és fél évre ítélte, valamint a közügyektől 6 évre, a járművezetéstől örökre eltiltotta.

Ennek ellenére a nő idén novemberben ismét volán mögé ült, és szintén kábítószert fogyasztott, csak ebben az esetben marihuánát és amfetamint mutattak ki nála. A rendőrök már ebben az ügyben is meggyanúsították a nőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!