szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy román férfi egy társával együtt fosztogatta a sofőröket.

Az ügyészség vádat emelt egy román férfi ellen, aki az M1-es autópálya melletti parkolóban trükkös lopásokban vett részt.

A vádirat szerint a férfi még tavaly nyáron egy benzinkút mögötti parkolóban egy kamion vezetőfülkéjében alvó, román sofőrt felébresztett azzal az indokkal, hogy az autója elromlott, segítsen neki. A vezetőfülkéből kiszálló férfit a jármű hátuljához csalta, miközben a társa a nyitva maradt kamionból ellopott 2100 eurót (közel hétszázezer forintot).

A sofőr viszont észrevette, ezért odasietve kérdőre vonta, mire a férfi le akart lépni, amit a sértett megpróbált megakadályozni. Ekkor a tolvaj egy gázsprayt vett elő és azzal lefújta a kamionsofőrt, majd a társával együtt elmenekült.

A vádlott és a társa ugyanebben a parkolóban ősszel ugyanezt megcsinálta egy másik alvó román sofőrrel szemben is, annyi különbséggel, hogy ebben az esetben a sértett nem vette észre egyből a lopást.

Az ügyészség indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év kiutasításra, és 952.867 forint vagyonelkobzásra ítélje.

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tim Cook 1,7 milliós ajándékot küldött Donald Trumpnak

Tim Cook 1,7 milliós ajándékot küldött Donald Trumpnak

Volt egy kis csavar Jennifer Lopez fellépésében az elnöki beiktatáson

Volt egy kis csavar Jennifer Lopez fellépésében az elnöki beiktatáson

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját