szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter szerint politikai értelemben Orbán fiatal középkorúnak számít, magát viszont túl öregnek nevezte. Borkai szexvideójáról és Harry Potterről is beszélt.

Az atv.hu-val készült nagyinterjúban Gulyás Gergely kancelláriaminiszter elismerte, hogy a kormánykommunikációban változásra van szükség.

Szerinte jó kormányzati teljesítménnyel, ennek érthető kommunikációjával és kézzelfogható eredményekkel lehet választást nyerni 2022-ben, emellett az a legjobb, ha minél világosabban és minél érthetőbben tudnak “a média legszélesebb spektrumán” megjelenni.

Gulyás elmondása szerint őt a hideg rázza az általánossá váló tegeződéstől, “de a kormány kommunikációja aligha lehetne eredményes, ha mindenben az én igényeimhez igazodna”.

A fiatalok megszólítása kapcsán szóba jött, hogy Gyurcsán Ferenc aktív és népszerű a közösségi médiában. Gyurcsány népszerűségét a fiatalok körében ő maga viszont nem látja. “Nyilván jobb esélye van azokat átverni, akik korukból adódóan ezt az időszakot tudatosan még nem élhették át, mint azokat, akik elszenvedői voltak”. Azt ugyanakkor hozzátette, "el kell ismerni, hogy azzal a 14-15-16 százalékkal, amit a közvélemény-kutatók a DK-nak mérnek, ma ők számítanak a legerősebb ellenzéki pártnak",

de a mai ellenzéket minősíti elsősorban, hogy Gyurcsány Ferenc az ellenzék vezetője.

Orbánról szól azt mondta, politikai értelemben a miniszterelnök “fiatal középkorúnak” számít, függetlenül attól, hogy “több mint három évtizede megszakítás nélkül a magyar közélet meghatározó szereplője”. Hozzátette, hogy Orbánnál és pártjánál jobban senki nem ismeri a néplelket.

“A kormányfő ma is nagy figyelmet fordít arra, hogy legyenek olyan csatornái, ahol közvetlen visszaigazolást kaphat egy-egy kormányzati döntésről” - mondta ezután Gulyás, aki arra is kitért, hogy nem látja a reális esélyét annak, hogy a 2022-es választásokon más legyen a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

Beszélt arról is, hogy Budapest elvesztése fájó volt, “de önmagában az, hogy az ellenzék közhatalmat gyakorol, szerintem nekünk több politikai előnyt rejt magában, mint amennyi hátránya van”. Hozzátette ugyanakkor, hogy Borkai Zsolt szexvideós botránya és az ellenzéki összefogás sem kedvezett nekik.

Különösen a fővárosi eredményekhez mindkettő jelentősen hozzájárult

- mondta a miniszter.

Maróth Miklós nagy port kavart interjúja kapcsán azt mondta, nem az a baj, ha valaki Harry Pottert olvas - ő egyébként csak a filmet látta -, hanem az, ha Egri csillagokat nem.

A magát túl öregnek nevező, egyébként 38 éves Gulyás sosem tett újévi fogadalmat, és azt mondta, ezen most sem változtat.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!