szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Németh Árpád most szembesült azzal, hogy a választás nem a pártokról szól, hanem a városról, ezért hiába volt az MSZP helyi alelnöke, inkább a Fidesz jelöltjére szavazna.

Győrben okozott már meglepetést az ellenzék: öt nappal a tavaly őszi polgármester-választás előtt a helyi Jobbik négy tagja kiszállt az ellenzéki összefogásból, ezzel gyakorlatilag lehetetlenné téve, hogy a közgyűlési többséget elvegyék a Fidesztől. Most az újabb választás előtt a helyi MSZP egykori alelnöke következett: Németh Árpád bejelentette, hogy Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz polgármesterjelöltjét támogatja.

Sajtótájékoztatóján döntése indokaként úgy fogalmazott: baloldali embernek tartja magát, de az időközi választás ezúttal nem a pártokról szól, hanem Győrről, a győri emberek jövőjéről.

Kitért arra is, hogy az elmúlt években megromlott a kapcsolata az MSZP-vel. Szerinte ugyanis „a párt eltért attól az iránytól, amit ő baloldalinak gondol, és olyan, neoliberális irányba mozdult el, amely a globális trendeket követi”. Tapasztalata szerint „a tehetségek is eltűntek a pártból, helyi és országos szinten is, helyettük szerencselovagok tűntek fel”.

Mindezek mellett úgy véli, hogy „a száz százalékban tiszta, becsületes és őszinte eszközökkel kampányoló Dézsi Csaba Andrással és a Fidesszel szemben olyan tisztességtelen és hazug eszközöket használnak a kampányban, amelyekkel szemben egy normális, józan gondolkodású embernek fel kell emelnie a hangját” – mondta.

De még azt is hozzátette, Pollreisz Balázs közös ellenzéki jelölttől többször elhangzott, hogy megválasztása esetén

Soros-szervezeteket szeretne hozni a városházára, és velük szeretné azt irányítani.

Itt minden bizonnyal arra gondolt, hogy Pollreisz megígérte, ha megválasztják, a Transparency International szakmai irányításával átvizsgálják a város összes szerződését – ideértve a cégekét és intézményekét is –, ha találnak korrupcióra utaló jelet, akkor feljelentést tesznek hazai és nemzetközi fórumon.   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit - Kaufmann Balázs Itthon

A győri ellenzék vakon repül, de így is azt hiszi, hogy nyerhet

Vasárnap kiderül, hogy Borkai Zsolt szexbotránya nélkül mire megy az ellenzék Győrben, mindenesetre érzésre már nem az esélytelenek nyugalmával indulnak. Bárki is jön, az egy nagyon nagy többségben lévő fideszes képviselő-testületet örököl. Orbán Viktor egyelőre nem ment Győrbe Dézsi Csaba András mellett kampányolni, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely viszont csütörtökön érkezik Pollreisz Balázst támogatni. Helyszíni riport Győrből, a kampányfinisről.

Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben

Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Fülöp herceg jó néhány saját festményt is hátrahagyott az utókorra

Fülöp herceg jó néhány saját festményt is hátrahagyott az utókorra