szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párt felfüggesztette a győri alapszervezet működését is.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Ahogy hírt adtunk róla, kedd délelőtt Fodor Roland, a győri Jobbik elnöke Facebook-oldalán bejelentette, hogy kiszálltak a városi ellenzék összefogásából: mind a négy egyén választókerületi képviselőjelöltjük visszalépett. Ezzel – írta – „az ellenzéki moslékszövetség elveszítette képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is”.

A bejelentés után nem sokkal közleményt adott ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amelyben elítélte győri szervezetének lépését. Jelezte továbbá, hogy továbbra is támogatja az ellenzéki együttműködést a városban. Hozzátették:

Az országos elnökség ma reggeli döntése alapján a győri alapszervezet működése felfüggesztésre került, a négy visszalépő képviselőjelölt összes párton belüli tisztségéből visszahívásra került, és etikai eljárás indult velük szemben.”

A párt jelezte azt is, hogy azokon a településeken, ahol a jobbikos tagság az ellenzéki együttműködésben való indulás mellett döntött, továbbra is tartják magát a megállapodásokhoz. Ezért Győrben is arra kérik a szimpatizánsaikat, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson.

(Kiemelt kép: Momentum Győr / Facebook, akkor még teljes volt az összefogás)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dercsényi Dávid Itthon

Babák kontra Babák: mi ez a fideszes cirkusz Szarvason?

Nemhogy ellenzéki, de kormánypárti összefogás sem alakult ki Szarvason, ahol pártszínekben vagy függetlenként öt polgármester-jelölt indul a választáson, köztük Babák Mihály fideszes polgármester és Babák Zoltán fideszes képviselő. Az ellenzéki mozaik is páratlanul színes. Riportunk a Fidesz egyik belharcoktól sújtott bástyájából, Szarvasról.

Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Oroszország rákapcsolódott az 5G-re: másodpercenként 1,5 Gbit a sebesség

Oroszország rákapcsolódott az 5G-re: másodpercenként 1,5 Gbit a sebesség