szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rendőrség vizsgálatot indított Rudits Tibor járműveinek ügyében.

Engedély nélküli kék villogóval ellátott járművekkel járta a IX. kerületet Rudits Tibor kéményseprő vállalkozó, Ferencváros volt fideszes polgármesterének barátja – írta a 444.hu. A lap korábban több cikkben bemutatta Bácskai János ismerősének ügyeit, ezekben került szóba a vállalkozó autóflottája, melyek megkülönböztető jelzéssel közlekedtek.

A 444.hu szerint Rudits sürgősségi betegellátásra kötött szerződést a kerületi szakrendelővel, eszerint két terepjárója és Bulldog 100 SK-61 típusú kiképző repülője 2017. december 11-től beszáll a sürgősségi betegellátásba. A gép 2018 január 8-án, tehát 28 nappal a szerződéskötés után lezuhant Fejér megyében, pilótája a balesetben életét vesztette.

A vállalkozó semmilyen ellenszolgáltatást nem kért, ám a megállapodás ideje alatt szolgáltatásait a rendelő egyszer sem vette igénybe. Ferencvárosban egyébként nincs is sürgősségi központ, sem repülőtér.

A lap megkérdezte a BRFK-t, hogyan használták a terepjárók a kék villogót. A rendőrség azt válaszolta, hogy a két szerződésben szereplő jármű közül az egyiknek már a megállapodás előtt lejárt a villogóra vonatkozó engedélye, a másiknak soha nem is volt, a repülőről pedig nincs is információjuk. A rendőrség azt is írta, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját