szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Novák Katalin szerint már nem egy centire, hanem kilométerekre vannak a Néppárt egyes részeitől. Heteken belül dönteni kell, hogy közösen folytatják-e az Európai Néppárttal, ha szakítanak, akkor nem lépnek be Salviniék frakciójába.

Orbán Viktor nemrég azt mondta, egy centire voltak az európai parlamenti döntés után, hogy a Fidesz kilépjen az Európai Néppártból. Novák arról beszélt az ATV-nek adott interjújában, hogy az egy centi nem igazán nőtt azóta sem. Azt is hozzátette, a jelenlegi állapot már nem tartható fenn sokáig, heteken belül döntést kellene hozni, közösen vagy külön-külön.

Az államtitkár szerint vannak részei a Néppártnak, melyektől már nem egy centire vannak, hanem kilométerekre, másokkal viszont baráti közelségben.

Vannak olyan pártok, melyek az eredeti irányhoz képest már jócskán balra tolódtak, csoda, hogy még az EPP-be sorolják magukat és nem a liberálisok közé.

Novák azt is elmondta, hogy nem látta a három bölcs jelentését, illetve nem tudnak arról, hogy lenne ilyen jelentés.

"Kiszivárgott egy állítólagos jelentés, ha van is ilyen, az a gyanúm, azt nem a bölcsek írták, hiszen arról minden bizonnyal tájékoztattak volna bennünket."

Arra a kérdésre, hogy kilép a Fidesz a Néppártból, mielőtt kizárnák Novák Katalin azt mondta, hogy közel egy évvel ezelőtt úgy fogalmazott, hogy szétköltöztek, de még nem váltak el. Azóta sem váltak el, de ideje eldönteni, össze tudnak-e költözni ismét, meg tudják-e találni azt, ami összeköti őket vagy túlságosan eltávolodtak már egymástól.

Van, aki azt gondolja, hogy egy megcsalás után már nem lehet visszaépíteni a bizalmat, de van, akinek ezzel ellentétes a tapasztalata.

Politikai értelemben a Sargentini-jelentés elfogadása szerinte egy durva házasságtörés volt.

Novák szerint, ha szakít a Fidesz a Néppárttal, akkor biztosan nem fognak belépni a Salvini-féle Identitás és Demokrácia frakcióba.

„A néppárti frakció 75-80 százaléka kész kitenni a Fideszt"

Már az Európai Néppárt belső egységét veszélyezteti a magyar kormánypárt kizárása körül kialakult vita, éppen ezért egyre több képviselő szabadulna Orbán Viktortól - értesült a hvg.hu. A Fidesz maradása mellett érvelők sem maradéktalanul elégedettek, a francia delegáció szerint a bölcsek tanácsának jelentéséből okulnia kell mindkét félnek, és megoldást kell találni a nézeteltérésekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

„A néppárti frakció 75-80 százaléka kész kitenni a Fideszt”

Már az Európai Néppárt belső egységét veszélyezteti a magyar kormánypárt kizárása körül kialakult vita, éppen ezért egyre több képviselő szabadulna Orbán Viktortól – értesült a hvg.hu. A Fidesz maradása mellett érvelők sem maradéktalanul elégedettek, a francia delegáció szerint a bölcsek tanácsának jelentéséből okulnia kell mindkét félnek, és megoldást kell találni a nézeteltérésekre. Az EPP vezetése azonban még mindig nem döntötte el, szavaznak-e a februári választmányon a Fidesz sorsáról.

Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

L. Simon László múzeumi miniszteri biztos lesz

L. Simon László múzeumi miniszteri biztos lesz

Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal

Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal