szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyfajta „Kubatov-lista” a polgármesteri hivatal egyik szekrényéből került elő. Nevek és lakcímek szerepelnek rajta. A dokumentum 2014-ből származik.

Fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő az egri polgármesteri hivatal egyik szekrényéből, írja az Egri Ügyek. A vaskos iratanyagot átvizsgálta a portál. Ebből szerintük az derült ki, hogy 2014-ben, az országgyűlési választások előtt Egerben a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek a város választópolgárairól,

azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.

A lap fotókat is közöl a listákról, ahol a kiolvasható nevek mellett az egri polgárok politikai aktivitása is látszik. Akit a Fidesz szempontjából a legelutasítóbbnak minősítettek, 1-es osztályzatot kapott, akit a legodaadóbbnak, 7-est.

Egy másik papíron arról lehet tájékozódni, hogy a 2014-es országgyűlési választások kampányidőszakában, amikor az aktivisták felkeresték az érintett embereket, azok milyen hozzáállást tanúsítottak. Megint másikon az látható, hogy a kormánypárt aktivistái közül ki és hány ajánlást szedett össze a kampány aláírásgyűjtési időszakában.

A dokumentumok egyikén arra vonatkozó jelzések is szerepelnek, hogy az egyes aktivistákat kik nem engedték be otthonaikba, illetve ki az, aki tervezi, hogy elmegy szavazni, és ki az, aki nem vesz részt a választáson.

A lap egy úgynevezett érvelőkártyát is bemutat cikkében, ami szerintük egyfajta segítség volt, hogy a választókat meggyőzzék. A lapon különféle szövegek olvashatók, például arról, mi történt az elmúlt időszakban Egerben, milyen díjakat töröltek el, és így tovább.

Mirkóczi Ádám (Jobbik) jelenlegi ellenzéki egri polgármester a csütörtöki közgyűlésen bemutatta a listákat. A városvezető szerint példátlan botrány az, ami történt. Azt is mondta, hogy a listák sértik a választási eljárások rendjéről szóló törvényt, a tettért pedig 1-3 év szabadságvesztés járhat.

Nincs joguk az egri közéletben véleményt formálni, nincs joguk az egri emberekről dönteni, önök csalók, hazugok, törvénytelenek – hangoztatta egy visszanézhető Facebook-videóban Mirkóczi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli