szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fél óra alatt lezavarták a kutyáját az autója után vonszoló balotaszállási asszony bírósági tárgyalását. Az ügyész ugyan három évet kért az állatkínzó nőre, de az előkészítő ülésen hat hónapot ajánlott a vádlottnak, ha elismeri a bűntettet. Az asszony továbbra is tagadott, így a tárgyalás áprilisban folytatódik. A bíróság előtt gyülekeztek a "Szurkolók az állatokért" csoport tagjai, így végül rendőrök menekítették ki az asszonyt.

A nő ellen tavaly októberben emelt vádat ellene a Kiskőrösi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt, az ügyet a Csongrádi Járásbíróságon tárgyalják. Tavaly augusztusban a helyiek vették észre az idős asszonyt, amint az autója mögé kötözve vonszolta a komondort. Amikor ezt szóvá tették, az asszony elment vízért, hogy megitassa a kutyát, de a vonszolás miatt már olyan sérüléseket szenvedett a komondor, hogy elpusztult. Az ügyészség letöltendő börtönt kért az asszonyra.

Hétfőn végül fél óra alatt lezárták a Csongrádi Járási Bíróságon az állatkínzás miatt megvádolt balotaszállási idős asszony eljárásának előkészítő ülését. Az ügyészség állatkínzás miatt három év börtönbüntetést indítványozott, de most felajánlotta a vádlottnak, hogy amennyiben most elismeri az ellene felhozott vádakat, akkor hat hónapban is kiegyezhetnek. Az asszony, aki rokonai kíséretében jött el a bíróságra, nem tett most sem vallomást, azt mondta, hogy ilyen formában nem ismeri el a bűncselekményt. Így a tárgyalás tanúk meghallgatásával folytatódik majd áprilisban, az asszony a fiát kérte tanúként meghallgatni, de más szakértőket is megidéznek majd.

Az asszonyt a bíróság előtt egy csoport várta, akik molinókkal és hangosan is gyilkossággal vádolták az asszonyt. A rendőröket is kihívták, mivel a tüntetők elállták az asszony útját. A menekítés végül hosszabb ideig tartott, mint a tárgyalás, végül a hátsó kijáraton, szirénázó rendőrautóval menekítették ki az állatkínzással vádolt asszonyt és a rokonait.

A magyar törvénykezésben 2004-ben került a Büntető törvénykönyvbe az állatkínzás, azt megelőzően szabálysértésnek minősültek az ezzel összefüggő cselekmények. 2013-ban szigorították a törvényt, ennek ellenére nem csökken az esetek száma. A bírói gyakorlat szerint a legtöbb állatkínzás miatt a bíróságra kerülő ügyben legfeljebb felfüggesztett börtönre ítélik az elkövetőket. Az utóbbi hónapokban szinte minden héten lelepleződik egy-egy eset, legutóbb egy nő egy másik személyt bízott meg azzal, hogy „végezze ki” a kutyáját, két kiló krumplit és egy csirkét fizetett a „bérgyilkosnak”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Tüntetésen követelik, hogy kerüljön börtönbe a balotaszállási kutyakínzó

Augusztus 25-re demonstrációt szerveznek állatvédők a kiskunhalasi bíróság elé, amely Balotaszálláson folytatódik ott, ahol megállították a saját kutyáját autója után kötő asszonyt. Mindenkit arra kérnek, legyen békés a megmozdulás, amivel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy szigorúbban kell büntetni az állatkínzókat.

Kevés rá a pénz, hat megyében nincsen éjjel-nappali közfinanszírozott fogászati ügyelet

Kevés rá a pénz, hat megyében nincsen éjjel-nappali közfinanszírozott fogászati ügyelet

Borosüveggel verhették agyon a csepeli emberölés áldozatát

Borosüveggel verhették agyon a csepeli emberölés áldozatát

Kordokumentum: előkerült egy videó arról, miket árul az Apple 17 évvel ezelőtt

Kordokumentum: előkerült egy videó arról, miket árul az Apple 17 évvel ezelőtt