szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábban azt mondta, a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban misét.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A koronavírus terjedése miatt március 15-től szabadtéren tartják a vasárnapi szentmiséket Mátraverebély-Szentkúton – tájékoztatott a Nógrád megyei katolikus kegyhely csütörtökön.

A közleményben azt kérték a résztvevőktől, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzenek a 9 és 11 órakor kezdődő szentmisékre.

Amikor szerdán Gulyás Gergely miniszter kihirdette a vírus miatti veszélyhelyzetet, bejelentették azt is, hogy a kormány megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását. Ekkor Gulyás még nem tudta megmondani, mi lesz a misékkel.

Később Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes azt mondta, a magyar állam a szentmisék és istentiszteletek tekintetében nem ír elő semmit az egyházaknak, tiszteletben tartva az egyházak szabadságát.

Azt javasolják, hogy

a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők.

A miniszterelnök-helyettes közölte azt is, a közmédia felé jelezték, hogy fontolják meg a szentmisék, istentiszteletek megfelelő közvetítését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!