szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pénteki „szükséges tájékoztatás” a koronavírusról azonban csak fél óra volt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Pénteken nagyon rövid, félórás tájékoztatót tartott csak az Operatív Törzs, ahol hiába kérték azt, hogy a sajtó alapos és pontos tájékoztatást nyújtson a koronavírusjárványról és a veszélyhelyzetről, a sajtó munkatársai csak egy kérdést tehettek fel.

Legalább ekkora furcsaság volt, hogy egy országos veszélyhelyzet idején két rendőr tartotta a koronavírus-ügyi tájékoztatót, járványügyi szakember és orvos nem állt a sajtó rendelkezésére.

Miért? A hvg.hu megkérdezte.

Íme:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!