szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hvg.hu-hoz eljutott belső levelezés szerint a gyerekesek sem kaphatnak felmentést a bejárás alól, miközben az iskolába sem vihetik el őket.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kizárólag a 60 évnél idősebbek, illetve a várandós nők választhatják az otthoni munkavégzést az Innovációs és Technológiai Minisztériumban foglalkoztatottak közül – derül ki egy, a hvg.hu-hoz eljutott belső levelezésből.

"Akik nem tartoznak a fenti két körbe azok otthon maradásuk esetén szabadságon vannak" – olvasható a levélben, amely Gazsó Balázs László közigazgatási államtitkár korábbi tájékoztatására hivatkozik.

A levélben a gyereket nevelő dolgozóknak az MTI egy hírét csatolták arról, amit Orbán Viktor miniszterelnök mondott március 20-án, a Kossuth rádióban. Ebben az olvasható:

"A gyermekekkel kapcsolatban egyébként jelezte, azok a szülők, akik nem tudnak otthon maradni a gyermekükkel, beadhatják őket az iskolába. Ugyanez igaz az ügyeletre kijelölt óvodákra."

Úgy tudjuk, akadnak olyan ITM-dolgozók, akik a gyereküket is magukkal viszik a munkába, mivel az iskolák zárva tartanak. 

Korábban a Népszava írt arról, hogy nem minden minisztériumban engedik az otthoni munkát, egy szakszervezeti vezető szerint több helyen alig tudják csillapítani az indulatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!