szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemi alapú hátrányos megkülönböztetés korábban is komoly problémát jelentett a munkahelyeken, ami a koronavírus-járvány alatt bevezetett intézkedések miatt fokozódott – derült ki az Amnesty International kutatásából.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Egyre több nő kénytelen viselni annak a következményeit, hogy a kormány nem biztosítja számukra az emberi jogi kötelezettségek érvényesülését a magyar munkajogi szabályozásban – állapította meg az Amnesty International (AI), amely szerint a koronavírus-járvány csak felerősítette a nemek közötti egyenlőtlenséget a foglalkoztatás területén.

A civil szervezet úgy látja, hogy a munkaadók a munkajogi és az egyenlő bánásmódra vonatkozó szabályok kiskapuit használják ki.

Jelentésében – amelyhez negyven nővel és ennél is több szakértővel készítettek interjúkat és a kérdőívükre érkező válaszokat is elemezték – az AI azt írta:

ez különösen súlyosan érinti azokat a gyermeket váró nőket, akiknek a szerződését a munkaadójuk, miután értesült a helyzetükről, megszünteti.

Az AI kiemelte, hogy bár elvileg a Munka törvénykönyve védelmet biztosít, a munkaadók gyakran mindenféle bizonyíték nélkül, a munkavállaló helytelen magatartására vagy más megalapozatlan indokra hivatkozva megszüntetik annak a munkaviszonyát.

A szervezet szerint a munkavállalók kiszolgáltatottságát nagyban fokozza, hogy gyakran nincsenek tisztában azzal: a munkáltatójuk köteles őket ugyanabba vagy azzal megegyező munkakörbe visszavenni a szülési szabadság után. És mivel a munkaadók gyakran semmibe veszik ezt a kötelezettségüket, sokszor ez nem is történik meg. Sok munkaadó nem járul hozzá, hogy a szülési vagy szülői szabadságról visszatérve a munkavállaló részmunkaidőben dolgozzon, bár ez is kötelező lenne a jogszabályok alapján – olvasható a jelentésben.

Azt is megjegyezték, hogy a koronavírus-járvány nőket és férfiakat érintő következményei egyértelműen láthatóak a munkaerőpiacon, amely mindig is inkább a férfiaknak kedvezett Magyarországon. Az egyik legjobb példa, hogy a gyermekvállalással járó feladatok aránytalan mértékben terhelik a nőket, a járvány alatt bezárt óvodák és iskolák miatt pedig sok nőnek kellett feladnia a munkáját.

„A várandósság és az anyaság nem lehet stigma a XXI. században. A munkaadóknak nem szabad >>időzített bombaként<< tekinteniük a nőkre, hanem lehetővé kell tenniük számukra, hogy a gyermek mellett rugalmas és munkavállaló-barát környezetben dolgozhassanak. Ez mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak megéri hosszú távon” – mondta Tamás-Sáróy Krisztina, az Amnesty International Magyarországgal foglalkozó kutatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bankmonitor Vállalkozás

Bukhatják a csokot és a Babavárót a tevékenységüket ideiglenesen szüneteltető egyéni vállalkozók

Több ezer olyan katás egyéni vállalkozó volt kénytelen szüneteltetni tevékenységét az elmaradó bevételek miatt, aki nem tudta fizetni még az adóját sem, és nincs azon szerencsések között, akiknek három hónapig elengedik a fizetési kötelezettségét. Ez azonban még visszaüthetnek egy esetleges hitelfelvétel, csok támogatás vagy Babaváró hitel igénylése során.