szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakrendelők hétfőtől is csak előzetes jelentkezés után fogadnak betegeket.

Továbbra sem lehet az időpont előjegyzése nélkül bejutni sem a háziorvosi, sem a szakrendelőkbe - írta Facebook-oldalán a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja.

Közlésük szerint a sajtóban rosszul jelent meg néhány információ a háziorvosi rendelés hétfőtől érvényes változásairól, ezeket pontosították. A Facebookon azt írták: a módosítás egyik következménye, hogy most már négynél több pácienst is fogadhatnak a rendelőkben, ám a telefonos konzultáció lehetőségét a jövőben is szeretnék megtartani,

az előjegyzett időpontú betegellátással együtt.

"Hisszük, hogy ez az érdeke mind a betegek többségének, mind az ellátó orvosoknak" – írták, hozzátéve, hogy tudják, a változás az ellátást a feltétlenül szükségesnél gyakrabban igénybe vevő betegek számára nehezen elfogadható, de a többség érdekében megértést kérnek.

"A világjárvány sajnos még mindig valós veszélyt jelent, szükséges az ésszerű óvatosság továbbra is nemcsak a rendelőben, de az élet minden területén" – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: növekszik a 16 éven aluli fertőzöttek száma

Operatív törzs: növekszik a 16 éven aluli fertőzöttek száma

540 milliárd forintot nem tudott tavaly behajtani a NAV

540 milliárd forintot nem tudott tavaly behajtani a NAV

Mandalorian témájú kontrollert készítettek az Xbox gépekhez

Mandalorian témájú kontrollert készítettek az Xbox gépekhez