szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmúlt öt napból a mai a negyedik, amikor műszaki hiba miatt lassul a forgalom az ország egyik legforgalmasabb vasútvonalán, alig több, mint két hét alatt a hetedik.

A Nyugati pályaudvar előtt meghibásodott egy váltóberendezés, ez lelassítja a vonatforgalmat – közölte a MÁV-Start. A menetidő 15-25 perccel hosszabbodik meg a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon.

Ez önmagában nem lenne hatalmas hír, de ezekben a hetekben már majdnem naponta történik műszaki hiba a Budapest–Cegléd vasútvonalon. A Mávinform Facebook-oldalát végiggörgetve azt látjuk: az elmúlt két hétben ez a hetedik alkalom, hogy meghibásodás miatt jóval lassabban lehet arra közlekedni.

Két hete, június 17-én Monornál romlott el a biztosítóberendezés, június 20-án pedig a Nyugati és a Városliget között volt a biztosítóberendezésben hiba.

Június 22-én aztán Zuglónál leszakadt egy felsővezeték, emiatt hosszabb időn keresztül voltak 30-90 perces késések.

Ezután négy nap eltelt hiba nélkül, június 27-én viszont újra elromlott a Nyugat és Zugló között a biztosítóberendezés.

Másnap, június 28-án egy váltó hibásodott meg a Városligeti elágazásnál.

Utána zsinórban a harmadik nap volt, amikor hiba történt: június 29-én a Pestszentlőrinc és Vecsés közötti szakaszon a felsővezeték hibásodott meg.

Június 30-án nem volt sehol meghibásodás, a július 1-jét viszont már nem úsztuk meg, újra a Nyugatinál romlott el a biztosítóberendezés.

Ezen a vonalon június 18-a óta folynak a felújítási munkák, a távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket is karbantartják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!