szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Három kamerát is telepített a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a Váci útra. Nem mind mér majd sebességet, és egyelőre tesztüzemben működnek.

Összesen három, az arra közlekedő járműveket figyelő kamerát telepített a Váci útra a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) az utóbbi hetekben.

A kamerákról még tavaly döntött a XIII. kerületi képviselő-testület, majd májusban meg is jelentek az oszlopokra szerelt dobozok az út mentén, de akkor még nem volt egyértelmű, hogy ki rakta ki őket. Ez most vált világossá, miután egy olvasói fotó nyomán megkerestük a FÖRI-t.

Azt írták, hogy

A kamerák a gyorshajtók és szabálytalanul közlekedők kiszűrését szolgálják, mivel a sebességhatárt be nem tartók miatt a múlt évben is több súlyos baleset történt a Váci úton.

A kamerák a Váci út 175.-nél a kifelé menő oldalon, a Váci út 182.-nél a befelé menő oldalon mérik a sebességet, és van egy harmadik, ami a tilosban (piros lámpánál) való áthaladást rögzíti a Fiastyúk utcánál.

A FÖRI szerint a kamerák még tesztüzemben működnek, és folyamatban van a hitelesítésük, és ők csak telepítették őket. A rendészetnek “az ellenőrzésben, szankcionálásban nincs feladata“. Utóbbi feladatot a Vezess.hu szerint az ORFK végzi majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fullajtár Andrea a Színművészetiről: Erőszakos hatalomátvétel történik

Fullajtár Andrea a Színművészetiről: Erőszakos hatalomátvétel történik

Újabb villamosfelújítás kezdődik Budapesten, most nem a 4-6-os vonalon

Újabb villamosfelújítás kezdődik Budapesten, most nem a 4-6-os vonalon

Halálos vasúti baleset történt Borsod megyében

Halálos vasúti baleset történt Borsod megyében