szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A volt fideszes polgármester előtt egy meghökkentő rajzon ábrázolják Baranyi Krisztinát, akinek egy korábbi mondatát idézték fel a karikatúrán.

Mátyás Ferenc, a Momentum önkormányzati képviselője osztott meg egy fotót a csütörtöki IX. kerületi közgyűlésről, amin Bácskai János volt fideszes polgármester asztala is látható egy Baranyi Krisztina polgármestert ábrázoló gúnyrajzzal együtt.

A rajz Bácskai asztalára van felerősítve, Mátyás azzal kommentálta a Facebookon az esetet, hogy "még el sem kezdődött a testületi ülés, de Bácskai János már bebizonyította, hogy primitív, szexista és mérhetetlenül bunkó. Szégyenteljes viselkedés."

Az ügy előzménye, hogy még februárban a helyi Fidesz frakcióvezetője, Gyurákovics Andrea számonkérte a polgármesteren, hogy miért titkolja az önéletrajzában élete 2014 előtti fontosabb eseményeit. Baranyi ekkor azt válaszolta, hogy minden adatot, ami a közre tartozik, azt már nyilvánosságra hozta. Azt is hozzátette:

megértem, hogy a bugyimba is bele akar nézni, de akkor azt legközelebb személyesen próbálja meg intézni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

Baranyi Krisztina a Home office-ban: "Egy teljes politikai garnitúrát kellene lecserélni"

Márciusban még mutatkozott együttműködés a kormány és az önkormányzatok között, aztán visszatért a vagdalkozás – mondja Baranyi Krisztina. A ferencvárosi polgármester szerint 30 év gyakorlatától nehéz eltérni egy világjárvány idején is, ezért gyökeres változásokra lenne szükség a politikában. A pandémia után szeretne egy nagy ünnepséget a kerületben, mert szerinte mindent megérdemelnek az ott lakók – vallja Baranyi.

Itthon

Lehülyézte Baranyi Krisztina a Fidesz frakcióvezetőjét

Az ominózus mondat a több mint nyolcórás ülés Facebookon elérhető felvételén is hallatszik, és az is, hogy a polgármester ezután elnézést kért, és azt mondta: bekapcsolva maradt a mikrofonja, a megjegyzését saját magának szánta.