Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az MTA volt elnöke nem tudja, mikor szüntetjük meg az esztelen politikai szembenállást, azt viszont igen, hogy rajtunk is múlik, „hiszen van egy szavazatunk.” A Lánchíd körüli politikai csatározást méltatlannak tartja, az MTA-nak pedig szerinte meg kell újulnia. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Meggyőződésem, hogy ebben a rendszerben nincs negyven év.

Ezt mondta a hvg.hu közéleti podcastjában Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) volt elnöke.

Az atomfizikussal arról is beszélgettünk, vajon a hatalom szolgáló leányának kell-e lennie a tudománynak. Ugyanis Freund Tamás, az akadémia frissen megválasztott elnöke úgy fogalmazott, szerinte „a tudomány és a politika együttműködése nemzeti érdek" és ő szoros kapcsolatot szeretne a kormánnyal.

Pálinkás néhány héttel ezelőtt közösségi oldalán gyűjtést szorgalmazott, azt kérte a civilektől, hogy anyagi lehetőségüknek megfelelően tegyenek felajánlást a Lánchíd felújítására szolgáló alap létrehozására. A napokban ezt felfüggesztette, mert nem látja, mire fut ki az érintett felek tárgyalása.

A kialakult politikai csatározást  mindenesetre méltatlannak találja Széchenyi István örökségéhez.

Az adásban szóba kerül még:

Adásunkat itt hallgathatja meg:

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elviszik a Ligetből az álló péniszű csillagnéző szobrát

Elviszik a Ligetből az álló péniszű csillagnéző szobrát

Halálos baleset miatt leállították a Miskolc-ralit

Halálos baleset miatt leállították a Miskolc-ralit

A Koenigsegg svéd hiperautóhoz van egy opció, ami önmagában 130 millió forintba kerül

A Koenigsegg svéd hiperautóhoz van egy opció, ami önmagában 130 millió forintba kerül