szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 86 bűncselekményt követett el hét vádlott.

Az ügyészség vádat emelt lopás és más bűncselekmények miatt hét Pest megyei férfi ellen, akik legalább 63 alkalommal követtek el betöréses lopásokat, amivel több mint 200 millió forintot zsákmányoltak.

A vádlottak 2016. és 2018 májusa között legalább 63 alkalommal követtek el lopásokat Bács-Kiskun és Pest megyék területén, egy alkalommal pedig Németországban. Az volt a módszerük, hogy éjjelente az érintett települések szélén lévő telephelyekhez hajtottak, majd jellemzően átvágták a kerítést, vagy berúgták az ajtót.

A csoport tagjai bútorszéfeket, lemezszekrényeket törtek fel vagy vittek magukkal, hogy a bennük lévő készpénzt ellopják, de számítástechnikai, műszaki eszközöket és egyéb értékeket is zsákmányoltak.

 A lopásokkal okozott kárösszegek 2.400 és közel 25 millió forint között voltak, de az összesített kár meghaladja a 217 millió forintot.

A bűnszövetség tagjait a rendőrök 2018. május 16-án fogták el.

Öt vádlottnál a nyomozás azt is kiderítette, hogy kábítószert, kokaint fogyasztottak, ezért őket kábítószer birtoklásának vétségével is vádolja az ügyészség.

A hét vádlott összesen 86 bűncselekményt követett el, amelyek közül a legsúlyosabb a jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, amelyet a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget.

A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szükségállapotot vezettek be Bejrútban, az FBI is részt vesz a nyomozásban

Szükségállapotot vezettek be Bejrútban, az FBI is részt vesz a nyomozásban

7 millió bejegyzést törölt a Facebook

7 millió bejegyzést törölt a Facebook

Semmittevéssel ért el milliós nézettséget egy alig ismert youtuber

Semmittevéssel ért el milliós nézettséget egy alig ismert youtuber