szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy pomázi és egy békéscsabai iskoláról van szó. Az iskolaőrt kérő összes intézményt térképre tettük, amiről az látszik, hogy Északkelet-Magyarországon viszonylag sok, a Viharsarokban feltűnően kevés iskola igényelt őrt.

Két rendészeti képzést is nyújtó iskola is kért iskolaőrt ősztől. Ez abból a listából derül ki, amit a Köznevelésért Felelős Államtitkárság tett közzé szerdán. A listán azt az összesen 491 iskolát sorolják fel, amelyek igényeltek iskolaőrt.

A két kérdéses iskola a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma, illetve a pomázi Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola. Mindkettőt megkerestük, miért van szükségük iskolaőrre, amint válaszolnak frissítjük a cikket.

Az iskolaőrségről szóló törvényjavaslatot két hete pénteken fogadta el a parlament, és várhatóan ezen a héten lép életbe. Az iskolaőrökről már tudni lehet, hogy pedagógia képzést is fognak kapni, gumibot lehet majd náluk, de lőfegyver nem, sőt még a fizetésükről is szivárogtak ki információk.

A listát térképre is raktuk, amiről első pillantásra az látszik, hogy az ország nyugati felében kevesebben vannak, a Viharsarokban pedig feltűnően hiányoznak az őrt igénylő iskolák. 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Nem magyar művész, aki

Marabu Féknyúz: Nem magyar művész, aki

Sok halott a csehországi lakóháztűzben: nem hívták meg a buliba, ezért gyújtogatott

Sok halott a csehországi lakóháztűzben: nem hívták meg a buliba, ezért gyújtogatott

Minszk – összecsaptak a rendőrök és a választási eredmény ellen tüntetők

Minszk – összecsaptak a rendőrök és a választási eredmény ellen tüntetők