szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Centiről centire kutatják majd át az Országos Roma Önkormányzat székházát.

A Népszava szerint, az ORÖ képviselőinek egy része arra gyanakszik ugyanis, hogy a Dohány utcai épületben illegálisan elhelyezett lehallgatókészülékek (más néven: „poloskák”) és kamerák működnek.

Teljesen biztos vagyok abban, hogy megfigyelnek bennünket – mondta a lapnak Lakatos Oszkár (képünkön jobbra), az ORÖ elnökhelyettese kedd délután a Dohány utcai székházban. Több képviselőtársa egyetértően bólogatott. „Száz százalék, hogy így van” – bizonygatták.

Lakatos annak az öt képviselőből álló munkacsoportnak a vezetője, amely Agócs János, az ORÖ elnöke javaslatára a közelmúltban alakult meg. Kivizsgálják a kamerák ügyét is. A munkacsoport eredetileg vizsgálóbizottság lett volna, de ehhez közgyűlési döntésre lett volna szükség. A közgyűlés viszont több alkalommal is határozatképtelennek bizonyult a Lungo Drom képviselői és néhány más ORÖ-tag távolmaradása miatt. „Meg akarják bénítani az országos önkormányzat működését” – vélekedett Lakatos Oszkár.

A csoport feladata, hogy 2014-ig visszamenőleg vizsgálja meg az ORÖ és intézményei gazdálkodását. Lakatos Oszkár közlése szerint Cserháti Tiborné hivatalvezető szobájában találtak egy olyan készüléket, amelynek osztott képernyőjén megjelent az épületben látható összes kamera felvétele.

Lakatos a lapnak erről azt mondta, „a kamerák többségének a létezéséről eddig nem tudtunk, hozzájárulásunkat ehhez nem adtuk.” Úgy gondolja, nem kizárt, hogy az épületben poloskák is vannak. Nem kizárt, hogy feljelentést is tesznek. Ez annak a függvénye lesz, hogy milyen eredményre jut az épület „átvilágításával” megbízott biztonságtechnikai cég, amely várhatóan a közeljövőben hozzálát a munkához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok