szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz bíróság indoklása szerint a buszvezető alvászavara okozta a tragédiát.

Három és fél évvel a tragédia után született ítélet a 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset ügyében Olaszországban, a sofőrt első fokon 12 évre ítélték.

Az indoklás szerint a buszvezető azért veszítette el az uralmát a jármű felett, mert alvászavara volt, ami egy súlyosabb betegségéből következett, ismertette az ítéletet az RTL Klub Híradójával a családokat képviselő egyik ügyvéd. A bíróság szerint ez alaposabb vizsgálattal kiszűrhető lett volna, ezért álláspontjuk szerint mélyrehatóbb nyomozást kellene folytatni azzal az orvossal szemben, aki engedélyt adott a vádlottnak, hogy vezessen. 

A busz vezetője Olaszország történetének legsúlyosabb, közúti baleset okozásáért kiszabható büntetését kapta.

A magyar hatóságok ebben az ügyben nemrég megszüntették a nyomozást, a csatorna szerette volna megtudni, hogy miért, de kérdéseire nem kapott választ. A hozzátartozók most újabb eljárást kezdeményeznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Online szavazáson dől el, milyen nevet kapjon a budapesti orangután

Online szavazáson dől el, milyen nevet kapjon a budapesti orangután

Az Apple nagy újítása lehet a vezeték nélküli antennarács

Az Apple nagy újítása lehet a vezeték nélküli antennarács

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés