szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mentők hosszasan próbálták újraéleszteni, de már nem lehetett megmenteni az életét.

Egy fiatal férfi fulladt bele a Lupa-tóba a strand VIP részén csütörtökön, írta az Indexnek egy olvasójuk, amit a mentőszolgálat is megerősített.
„A parttól hét-nyolc méterre egy férfi kapálózott, majd elmerült, amit két lány látott. Két civil srác elkezdte keresni, majd kb. tíz perc múlva két vízi mentő is érkezett. Az egyik civil megtalálta, és négyen a partra húzták, de már nem lehetett megmenteni, túl késő volt” - írta az olvasó.
Az Országos Mentőszolgálat szerint sokáig küzdöttek a férfi életéért, de nem sikerült megmenteni.
A Lupa Beachet 2017-ben nyitotta a Sziget tulajdonosa, Gerendai Károly, ahol egy VIP részleget is kiépített a luxuskörülmények között strandolni vágyóknak.

Vízbe fulladt egy férfi csütörtökön a Lupa Beach VIP részén, írta az Indexnek egy olvasó, amit az Országos Mentőszolgálat is megerősített.

Az olvasó, aki látta az esetet, a lapnak azt írta: a parttól hét-nyolc méterre egy férfi kapálózott, majd elmerült, amit két lány látott. "Két civil srác elkezdte keresni, majd kb. tíz perc múlva két vízi mentő is érkezett. Az egyik civil megtalálta, és négyen a partra húzták, de már nem lehetett megmenteni, túl késő volt."

Az OMSZ az Index megkeresésére közölte: a kiérkező mentők hosszasan próbáltak újraéleszteni egy fiatal férfit, de sajnos nem lehetett megmenteni az életét.

Frissítés: a Lupa Beach eljuttatta a hvg.hu-nak Seller András, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnökének levelét az esettel kapcsolatban. Ebből kiderül, hogy a férfi elmerülését valóban két nő észlelte, és civil látogatók siettek a bajbajutott segítségére, azonban a vízimentőkhöz semmilyen riasztás nem érkezett be. A szakszolgálat elnöke szerint nagyjából tíz perc múlva értesítették őket, ezt követően pedig fél percen belül megérkeztek csónakkal, és a parton is a helyszínre.

A férfiért az egyik vízimentő merült le. Miután felszínre hozták és kivitték a partra, a kiérkező mentősök megkezdték az újraélesztést, sajnos sikertelenül.

Seller András levelében hozzáteszi: az elhunyt barátai elmondása szerint a fiatal férfi nem volt jó úszó, ennek ellenére a mélyvíz-jelzéstől több méterre merészkedett be a vízbe. A szakszolgálat részvétét fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak és barátainak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jövőre elfogynak a kedvezményes áfás lakások Budapesten

Jövőre elfogynak a kedvezményes áfás lakások Budapesten

Véget ér egy korszak: 11 év után végleg beszántják a Farmville-t

Véget ér egy korszak: 11 év után végleg beszántják a Farmville-t

Gfk: Terjed a környezettudatos vásárlás

Gfk: Terjed a környezettudatos vásárlás