szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Személyesen, maszk nélkül beszélik meg, hogy nincs is járványveszély.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Covid 9.11 címmel rendeznek országos tüntetést a „járványszkeptikus”, a koronavírus elleni korlátozások ellen tiltakozó aktivisták – vagy ahogy magukat nevezik, a Normális Élethez Ragaszkodók – péntek délután. Az esemény szervezőjeként Gődény Györgyöt jelölték meg, aki elsősorban a YouTube-on terjeszti elképzeléseit arról, hogy a kórokozó veszélyességét eltúlozza a média, hogy a Covid-19 betegség nem veszélyesebb az influenzánál, hogy a PCR-teszt rendszeresen hamis pozitív jelzéseket produkál, illetve hogy a maszkviselés nem hatékony a fertőzés visszaszorításában.

Ezek mind tudományosan cáfolt állítások, Gődény György pedig a frusztrációk meglovagolásával szerzett népszerűségét többek között táplálékkiegészítők promótálásával fordítja nyereségre. Gődénytől és társaitól, köztük az 5G mobilhálózat elleni aktivizmustól hivatalosan elhatárolódott a Magyar Orvosi Kamara.

Gődénynek nem ez az első kirándulása a közéletben: 2018-ban a Közös Nevező nevű kamupárt elnökeként lépett fel. A párt 42 egyéni jelöltet indított, valószínűleg hamis ajánlásokkal, mivel végül alig négyezer szavazatot kapott, kevesebbet, mint ahány ajánlást. A 153 milliós állami kampánytámogatást ugyan vissza kellett volna fizetniük, de ennek megtörténtéről Gődény nem hajlandó nyilatkozni.

A tüntetést több nagyvárosban megrendezik, mindenhol a helyi Szabadság téren, délután fél négytől. A Facebookon csütörtök délig összesen majdnem kilencszázan jelezték, hogy részt vesznek, az érdeklődők száma négyezer. Ellentétben a manapság szervezett eseményekkel, a szervezők itt természetesen nem kérik a résztvevőktől, hogy viseljenek maszkot és tartsanak távolságot.

Hasonló témájú tüntetést tartottak több európai városban, az egyik legnagyobbat Berlinben (borítóképünkön ez látható). Azt a demonstrációt a rendőrség feloszlatta, egyes résztvevők pedig megpróbáltak betörni a parlament épületébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oroszi Babett-Serdült Viktória Itthon

Kamupártok után kamuoldalak körül találtuk meg Seres Máriáékat

Több klikkvadász híroldal mögött is olyan szervezetekre és cégekre bukkantunk, amelyek a kamupártok ügyében elhíresült Seres Máriához és köréhez köthetők. A szervezetek többek között domain-használóként vannak jelen több weblapnál, a tartalmat viszont nem feltétlenül ők gyártják. A honlapok anyagaira épülő Facebook-oldalak összességében többszázezer lájkolót érhetnek el, ami politikai kampányokban is kifejezetten jól jöhet.

Erdogan: Az iszlám elleni kijelentések a nyugati politikusok sikertelenségét palástolják

Erdogan: Az iszlám elleni kijelentések a nyugati politikusok sikertelenségét palástolják

Hétszeresére nőtt tavalyhoz képest az államháztartás hiánya szeptemberben

Hétszeresére nőtt tavalyhoz képest az államháztartás hiánya szeptemberben

20 százalékkal gyorsabban merül az új iPhone, ha 5G-s hálózaton netezünk vele

20 százalékkal gyorsabban merül az új iPhone, ha 5G-s hálózaton netezünk vele