Tetszett a cikk?

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára szerint nagyon nehéz megérteni, hogy miért ömlött az egyetem tanáraira irdatlan mennyiségű vád, aminek nagy része minden alapot nélkülöz. Ez a Fülke, a hvg.hu podcastja, amelyben szóba kerül még a rendszerváltás is.

Nagyon nehezen éli meg Almási Tamás filmrendező mindazt, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül történik. A Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában azt mondta, noha vallja, hogy soha semmilyen változás ellenében nem szabad menni, bizalommal kell lenni mások iránt, most mégis racionálisan nehezen felfogható, ami az egyetemmel történik. Beszélt arról is, hogy elsősorban a diákokat félti, mert szerinte nekik van vesztenivalójuk. Almási Tamás több mint két évtizede osztályvezető tanár a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ebben a tanévben elsős osztálya van. Velük kapcsolatban a beszélgetésben azt mondta, hogy

láttam a félelmet és a rémületet az arcukon.

Hozzátette: lehetne észérvekkel vitatkozni, hogy mi működik jól és mi rosszul az egyetemen, de ennek a feltétele sem volt meg. "Itt arról van szó, hogy egy úthenger elindult, de előtte még sárral megdobáltak bennünket" - fogalmazott. A teljes beszélgetést, amelyet a magyarországi rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából a Független Médiaközpont támogatott, itt hallgathatja meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan új tervvel áll elő az MNB: több bértámogatást és adókedvezményt akarnak

Hamarosan új tervvel áll elő az MNB: több bértámogatást és adókedvezményt akarnak

Újabb szegedi kézilabdázó fertőződött meg koronavírussal

Újabb szegedi kézilabdázó fertőződött meg koronavírussal

Halott jelölt nyert választást egy román községben

Halott jelölt nyert választást egy román községben