szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az igazságügyi minisztériumi államtitkár a jogvédők szerint súlyosan sértette a jóhírnevüket, a Magyar Hírlap pedig úgy közölte a politikus nyilatkozatát, hogy sem előtte, sem utána nem kereste meg a Magyar Helsinki Bizottságot, hogy megvédhessék magukat.

A Magyar Helsinki Bizottság személyiségi jogi pert indít Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és a Magyar Hírlap ellen – közölte a jogvédő szervezet. Mint felidézik, Völner múlt hétfőn nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a következőt:

Utánanéztünk, a 2006-os véres rendőrattak, a gumilövedékek és a szemkilövetések idején a Soros-szervezetek egyetlen eljárást sem kezdeményeztek a magyar állam ellen a gyülekezési joggal összefüggésben. Sem a TASZ, sem a Magyar Helsinki Bizottság nem lépett akkor, úgy tűnik, nálunk az érzékenység kormányfüggő, ahogy Soros fütyül, úgy ugrálnak.

Csakhogy, mint a jogvédők írják, ez olyannyira nincs így, hogy 2006-ban a még ellenzékben lévő Fidesz is dicsérte a munkájukat. Példaként hozzák fel, hogy felemelték a szavukat a tömeges előzetes letartóztatások ellen, és más jogvédő szervezetek – így a TASZ – mellett ügyvédi segítséget nyújtottak a rendőri erőszak áldozatainak. Több nemzetközi szervezetnek is jelentést tettek a jogsértésekről, így az ENSZ Kínzás elleni bizottságának, az ENSZ Emberi jogi bizottságának, valamint az Európa Tanács Kínzás elleni bizottságának.

A Magyar Hírlappal szemben azért perelnek, mert sem a – mint fogalmaznak – Magyar Helsinki Bizottság jóhírnevét súlyosan sértő egyoldalú politikusi nyilatkozat közlése előtt, sem pedig utána nem keresték meg őket, hogy kommentálják Völner kijelentéseit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jude Law hatodszor is apa lett

Jude Law hatodszor is apa lett

Új forgalmazóhoz kerül az Opel Magyarországon

Új forgalmazóhoz kerül az Opel Magyarországon

Novák Katalin miniszterségével folytatódhat Orbánék szelektív családpolitikája

Novák Katalin miniszterségével folytatódhat Orbánék szelektív családpolitikája