szerző:
OS
Tetszett a cikk?

Libernyák támadás a keresztény lengyelek ellen.

Az Európai Parlament Lengyelországot elítélő határozatának nincsen ténybeli alapja – áll Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatában, amelyet az MTI Országos Sajtószolgálatának juttatott el. 

Az EP tegnap kijelentette, hogy Lengyelország egyértelműen megsérti az uniós jogokat, a parlament aggodalmát fejezi ki a lengyelországi jogalkotási és választási rendszerrel, az igazságszolgáltatás függetlenségével, és az alapjogok helyzetével kapcsolatban. Megemlítik, hogy egy LMBT-tüntetés alkalmával 48 aktivistát tartóztattak le, kifogásolták a lengyel püspöki karnak a melegek "átnevelésére" vonatkozó kijelentéseit, illetve egyes önkormányzatok "LMBT-mentes" övetezeinek deklarálását. Különösen aggasztónak tartják az igazságszolgáltatás kormányzati befolyásolását, a választási törvény módosítását választás előtt, a sajtószabadság, a tudományos élet szabadsága, valamint a civil szervezetek elleni támadásokat. Ezenkívül felsorolták még az abortusz súlyos korlátozását, a szexuális felvilágosítás kriminalizálását és azt, hogy Lengyelország viszalépett az Isztambuli Egyezmény ratifikálásától.

„Magyarország egyértelműen és szilárdan kiáll Lengyelország mellett. A lengyel jogállamiság az európai sztenderdeknek maradéktalanul megfelel. Az ezzel ellentétes megállapításoknak, így az Európai Parlament csütörtöki határozatának nincs semmilyen ténybeli alapja” – írja Orbán.

Hozzáteszi: Lengyelország elítélése egy politikai állásfoglalás, „az európai liberálisok újabb támadása a keresztény, konzervatív Lengyelország ellen”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Adótévhitek tengerében

Adótévhitek tengerében

Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után

Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben