szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több fiatalkorú lányt vettek rá prostitúcióra, a pénzt elvették tőlük.

Egy 38 éves nő és 43 éves párja ellen emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség. Mint írták, a nő fiával kapcsolatban lévő, hányattatott sorsú, 17 évesen a családba fogadott lányt bírták rá először arra, hogy prostituáltként dolgozzon, így járuljon hozzá az amúgy elhanyagolt, félkomfortos házban élő család kiadásaihoz.

Naponta kivitték a 61-es főút Inke és Vése közötti szakaszára, hogy az út mellett szexuális szolgáltatást nyújtson az autósoknak, emellett a szintén prostituáltként dolgozó 38 éves nő telefonon is szervezett találkozókat neki, jellemzően külföldi férfiakkal. A lány a szexuális szolgáltatásért alkalmanként kapott 10 ezer és 25 ezer forint közötti összeget átadta a vádlottaknak.

A férfi és a nő 2019 nyarától majd decemberétől még két, ugyancsak nehézsorsú, intézetből szökött kiskorú lányt fogadott be otthonába, majd helyzetükkel visszaélve őket is prostitúcióra kényszerítették. A vádirat szerint az ő keresetüket is elvették, azt pedig megélhetésükre, illetve ékszerekre költötték.

A pár ellen 18. életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem miatt emeltek vádat, azért, mert tőlük erősen függő, létfenntartását máshogy megoldani képtelen kiskorúakat vettek rá prostitúcióra. Az ügyészség a nőre és a férfira 10-10 év letöltendő börtönbüntetést kért abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerik tettüket, és lemondanak a tárgyalás jogáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere

Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak

Doku360: "Elvitt bennünket a népvihar, orrán-száján mi játszottunk a nagyszínpadokon"

Doku360: "Elvitt bennünket a népvihar, orrán-száján mi játszottunk a nagyszínpadokon"