szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az államtitkár szerint nem kell fenyegetésnek értelmezni a szavait.

Megszólalt a magyar újságírók külföldi szakmai útjainak állítólagos listázásáról a külügyminisztérium államtitkára. Menczer Tamás az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta mondta, hogy az információ egy kiszivárgott dokumentumból származik, majd hozzátette:

úgy látszik, külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert, még mindig szivárognak dokumentumok”. Az államtitkár azt mondta, hogy ezt nem fenyegetésnek szánta.

A külügyminisztérium korábban a Telex kérdésére azt közölte, hogy az összegyűjtött információkra azért van szükség, hogy mindent megtegyenek „a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozások ellen, az ilyen támadások mögött a tapasztalatok szerint általában Soros-szervezetek állnak”.

Ezt az interjúban Menczer is hangsúlyozta. Szerinte ők nem listáznak újságírókat. Azt viszont elmondta, hogy a nyilvános adatokból azt látta, hogy

egyes Soros-szervezetek, például a Transparency International nevű szervezet szervez érzékenyítő kurzusokat. Szakmai utak. Hogy oda ne rohanjak. Itt együttműködő partnerként vannak feltüntetve különböző budapesti nagykövetségek is.

És akkor mi megnéztük, hogy... már csak úgy kíváncsi lettem, mert nekem a feladatom a Külügyminisztériumban az, hogy politikai ügyekkel foglalkozzak, és én politikai ügynek tekintem, ha Soros György finanszíroz médiakurzusokat baloldali újságíróknak.”

Magyar József, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára idén júniusban írt levelet az uniós tagállamokban működő magyar nagykövetségeknek, hogy megtudja, a fogadó országok szerveztek-e szakmai látogatást, továbbképzést, tanulmányutat magyar újságíróknak az elmúlt években. Később erre kérdezett rá Telex a KKM sajtóosztályánál, majd Menczer Tamást és Szijjártó Pétert is megkeresték, de akkor egyikük sem válaszolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Ez hiba volt”: Maszk nélkül fotózkodott a Fradi-Újpesten a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője

„Ez hiba volt”: Maszk nélkül fotózkodott a Fradi-Újpesten a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője

Így állta ki első nagy próbatételét az új magyar demokrácia – 30 éve tört ki a taxisblokád

Így állta ki első nagy próbatételét az új magyar demokrácia – 30 éve tört ki a taxisblokád

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk