szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Daróczi Csilla a Rupphegyi utcai telephelyen "terápiás munkatársként" dolgozik tovább. Korábban egy szintén a XXII. kerületben lévő család- és gyermekjóléti központ éléről kellett távoznia.

Közös megegyezéssel megszűnt Daróczi Csilla telephelyvezetői megbízatása a Kamaraerdei Úti Idősek Otthona Rupphegyi utcai telephelyén – erősítette meg a Főpolgármesteri Hivatal a hvg.hu értesülését, amely szerint távozott az otthon vezetője. Válaszában a főváros azt is írta, hogy az intézmény új vezetője "terápiás munkatársi" pozícióba helyezte vissza a korábbi intézményvezetőt.

Megkérdeztük az önkormányzatot, hogy pontosan mikor szűnt meg Daróczi Csilla vezetői megbízatása, illetve hogy miért volt szükség erre a lépésre. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit takar a "terápiás munkatársi" pozíció, és hogy ehhez Daróczinak megvan-e a szükséges végzettsége. A Fővárosi Önkormányzat válaszában azt közölte, hogy a közös megegyezésre a munkavállaló kezdeményezésére október elején került sor, jelenlegi beosztása képzettségének megfelel.

Daróczi Csillát február közepén menesztette Karsay Ferenc polgármester a XXII. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ éléről. Azért kellett távoznia, mert hamis doktori oklevelet csatolta a pályázatához, amikor jelentkezett az intézmény élére. 

Daróczi tavasszal lett a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Kamaraerdei Úti Idősek Otthona Rupphegyi utcai telephelyének vezetője. Az intézményhez kötődően Daróczi időszakából több gyanús ügy is előkerült. A budafok-tétényi képviselő-testület vizsgálata többek között megállapította, hogy nem megfelelően tárolták az iratokat az intézményben, a belső kontrollrendszer sem működött rendesen, nem közöltek megfelelően közérdekű adatokat, a béren kívüli juttatások után nem fizettek megfelelően szja-t, az adományokról nem vezettek nyilvántartást, megsértették a hulladékkezelési szabályokat, valamint a közbeszerzési törvényt, és fiktíven foglalkoztattak munkatársakat.

A 24.hu arról írt, hogy az intézmény volt munkatársai közül többen arról nyilatkoztak, hogy a napi élelmiszer-adományok esetén minden nap először Daróczi Csilla számára kellett összeállítani a legszebb árukat, és hogy az utasítására a ki nem osztott ételek átvételét fiktív emberekre kellett kiírni, és az aláírást hamisítani. A jelentés idéz egy munkatársat, aki szerint nemcsak élelmiszer-adományokat, hanem cipőket és ruhákat is kapott az intézmény Svájcból, és ezek nagy részét sem a rászorulók kapták meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a mókus csúnyán berúgott

Ez a mókus csúnyán berúgott

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van