szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azok pedig, mondta a házelnök, akik nem akarnak gyermeket vállalni, az önfelszámolás útjára lépnek.

Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik. Akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. Nehéz azokkal vitatkozni, akik ezt nem értik, és talán nem is érdemes, de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn”

– mondta Kövér László Cégénydányádon a szon.hu nevű lapnak, miután felavatott egy szobrot.

A házelnök a fiatalokról is szólt, mint mondta, “a világ vészesen felgyorsult, és a fiatalabb korosztályok már egymást sem értik meg feltétlenül, s ez a legnagyobb veszély”, illetve: “nem a nyelvük, hanem a gondolkodásuk, értékrendjük zavarodik össze”. Kövér szerint “ki kell mondjuk azt, hogy gyilkos hazugság, amit a liberálisok harminc éve erőltetnek a közoktatás értéksemlegességéről. A közoktatás kultúrát közvetít, azaz értéket, s hogy mi az érték, azt a közösség dönti el.

Ezt nem kell kitalálnia minden egyes új generációnak, hanem egyszerűen tudomásul kell venni, hogy élni és főleg túlélni csak úgy lehet, hogy az elődeink örökségét visszük tovább”.

Az ellenzékre kitérve úgy fogalmazott: “Sajnos, minden országban, minden korban megvolt a társadalomban az a „zacc”, amit a választók nem engedtek a közéletbe, a hatalomba főleg nem, ám ha valamilyen felfordulás nyomán mégis oda került – lásd 1918–1919-et –, abból nemzeti sorstragédia lett. Ezek a parlamenti képviselők a mindent felforgató agresszivitásra, irigységre építenek, amivel száz éve is pünkösdi királyságra jutottak a kommunista, anarchista mozgalmak, s aminek az lett a következménye, hogy 133 nap után az ország romokban hevert”.

A nyugattal való kapcsolatról pedig azt mondta, “hosszú ideig hittünk abban, hogy Közép-Európának fel kell zárkóznia Nyugat-Európához, mert egyfajta „relatív, történelmi elmaradottság” jellemzi a térségünket. Az eltelt harminc évben aztán a „fejlett Nyugat” felől egy sor abnormalitással szembesültünk, s nyilvánvalóvá vált, hogy mások vagyunk”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Hogy áll az Audi, a BMW és a Mercedes világszintű csatája?

Hogy áll az Audi, a BMW és a Mercedes világszintű csatája?

Így aknázhatjuk ki a stressz lehetőségeit

Így aknázhatjuk ki a stressz lehetőségeit