szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idősotthonok munkatársait szintén ilyen összeggel segítik Karácsonyék. A szociális intézmények meleg ételt is kapnak.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármestere aláírta a szociális munka napján beterjesztett javaslatot, így a Fővárosi Önkormányzat 100 ezer forintos külön juttatással ismeri el decemberben az idősotthonokban és hajléktalanszállókon dolgozók “rendkívüli áldozatvállalását” a koronavírus-járvány második hulláma alatt – közölték csütörtökön.

A jutalomban a fővárosi fenntartású szociális otthonok minden munkavállalója, több mint 2500 munkatárs részesül – erre a főváros közel 300 millió forintot szán.

Hozzátették: a járvány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó következményeinek enyhítése érdekében Karácsony Gergely főpolgármester – a veszélyhelyzet időszakában, a Közgyűlés hatáskörében eljárva – elrendelte az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet számára a főváros területén hajléktalan vagy más szociális ellátásban részesülő állampolgárok egészségének védelmét, alapszükségleteinek biztosítását szolgáló étkeztetési feladatok ellátását is.

Mint írták, az intézmény 39 ezer adag napi menüt tud biztosítani például a hajléktalanellátó intézményeknek, idősotthonoknak, családok átmeneti otthonának, főként azon intézményeknek, amelyek a karantén és a látogatási, illetve kijárási tilalom miatt bezárni kényszerültek. Hasonló intézkedésről a járvány első hulláma alatt is rendelkezett a Főpolgármesteri Hivatal – zárul a közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó szerint Brüsszel tehet arról, hogy még mindig vannak korlátozások

Szijjártó szerint Brüsszel tehet arról, hogy még mindig vannak korlátozások

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Tűz volt egy miskolci panelben, 80 embert kellett kimenekíteni

Tűz volt egy miskolci panelben, 80 embert kellett kimenekíteni