szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Véleményük szerint a védőoltások magyarországi használatát engedélyező hatóság eddigi tevékenysége garantálja, hogy biztonságos és hatásos vakcinával oltsanak.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Nagy reményekkel várja a koronavírus elleni védőoltások alkalmazását a Magyar Gyógyszerészi Kamara – derül ki az elnökség közleményéből. Sorolják is az oltás előnyeit: vakcinával megfékezhető a járvány, és akkor újra normális lehet az élet.

Úgy vélik, hogy a védőoltások magyarországi használatát engedélyező hatóság (az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezési-egészségügyi Intézet - a szerk.) eddigi tevékenysége megfelelő garancia arra, hogy hatásos és biztonságos legyen a majd engedélyezett oltás.

A kamara arra kéri a gyógyszerészeket, hogy beszéljenek rá mindenkit az oltásra. Maguk is így tesznek, amikor a közleményt úgy zárják:

Honfitársainknak pedig azt javasoljuk, hogy a szkeptikusoktól, valamint a védőoltásokról folyó különböző motivációjú vitáktól függetlenítsék magukat, minél többen igényeljék a védőoltást és az első adandó alkalommal oltassák be magukat.

A kormány is indított kampányt az oltás népszerűsítésére. Ennek részeként az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál minden csütörtökön egy új videóval jelentkezik majd.

Egyelőre még nem oltja, csak kábítja a kormány a magyarokat

Az oltások elkezdésének illúzióját kelti Orbán Viktor azzal, hogy a hét eleje óta regisztrálni lehet a vakcináért - ám egyelőre csak levélszemetet kap a polgár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bihari Ádám Itthon

Voltaképpen miért is kell regisztrálnunk egy oldalon a védőoltásra?

Ködösen kommunikál a kormány arról, hogy miért is van szükség arra a vakcinaregisztrációs honlapra, amely azt bizonyosan nem garantálja, hogy az ottani jelentkezés alapján jutunk koronavírus elleni oltáshoz. A kormány igényfelmérés címén számos személyes adatot kér tőlünk, amelyeket aztán továbbít az egészségbiztosítási alapkezelő felé. A háziorvos pedig a lánc legvégén várja, hogy megkapja az adatokat, amelyeket egyébként is ismer. Nagy-Britanniában már elkezdődött az oltás, de efféle köröket nem futnak.