szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Önkéntesen, térítésmentesen lehet jelentkezni a vakcina felvételére.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Még ebben az évben elkezdhetik beoltani a koronavírus-fertőzés elleni vakcinával azokat az egészségügyi dolgozókat, akik Covid–19-ben szenvedő betegeket ápolnak – írja a 444.hu egy, a Honvédkórházban szétküldött körlevél alapján.

Az üzenetben arra kérik a dolgozókat, hogy már most jelentkezzenek azok, akik beadatnák maguknak a nemsokára elérhetővé váló Pfizer/BioNTech-vakcinát. Az oltás önkéntes és ingyenes lesz.

A levélben azt is megemlítik, hogy a vakcinát –70 Celsius-fokon szállítják, kiolvasztás után pedig egy tálcából 795 főt lehet beoltani. Azért is várják már most a jelentkezéseket, hogy tervezhető legyen a felhasznált mennyiség.

Rogán: Aki nem regisztrál az oltásra, hátrébb kerül a sorban

A miniszterelnök kabinetfőnöke úgy érvel, hogy aki nem jelentkezik a vakcináért, arról honnan tudnák, hogy be szeretné adatni.

A lap azt írja: az üzenetben az is olvasható, hogy a védőoltás a tervek szerint december 28-án kapja meg az európai engedélyt, 30-án pedig már érkezik is belőle a Honvédkórházba. Kedden kora délután német lapok arról írtak, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) várhatóan még korábban, már december 23-án engedélyt ad a vakcina forgalmazására.

A magyarországi oltási rendet eddig nem ismertették pontosan, azt azonban már korábban közölte a kormány és az operatív törzs is, hogy első körben az egészségügyi dolgozók vehetik fel a vakcinát.

Hamarabb adhatják ki a Pfizer/BioNTech-vakcina EU-s forgalmazási engedélyét

Már december 23-án megkaphatja az uniós engedélyt az oltóanyag.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa

Szijjártó megemlített két súlyos kihívást, amivel szembenéz a világ

Szijjártó megemlített két súlyos kihívást, amivel szembenéz a világ