Tetszett a cikk?

A mostani ünnepi időszak mindenkinek nehéz, mert ahhoz vagyunk szokva, hogy szabadon látogathatjuk a rég nem látott rokonokat. Mészáros Gergely pszichiáter szerint azonban a nehézség is az élet része, és a nehéz érzésekkel kapcsolatban is egy valami biztos: egyszer elmúlnak.

A koronavírus-járvány miatti izoláltság, a szociális kapcsolatok hiánya az időseket viseli meg legjobban – mondja Mészáros Gergely pszichiáter a Fülkében. A szakember szerint segíteni úgy lehet, ha rendszeresen felhívjuk az idős rokonainkat, és beszélgetünk velük. Abban egyébként óriási egyéni különbségek vannak, hogy ki hogyan éli meg az idei megterhelő időszakot.

A beszélgetésben szóba kerül még az is,

  • hogyan lehet digitálisan ünnepelni,
  • kik üljenek a családi asztal körül,
  • mit tegyen, aki magányos és depressziós.

A beszélgetést teljes terjedelmében itt hallgathatja meg:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Európai Zöldek: Módszeres a magyar mezőgazdasági mutyi

Európai Zöldek: Módszeres a magyar mezőgazdasági mutyi

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye