szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A SzabadaHang szerint a kormányközeli médiabirodalom hamis vádakkal támad azokra, akik kritizálni merik a hatalmat.

„Magyarországon egyre általánosabbá válik, hogy a kormányzati médiában kritikus független gondolkodókat véleményük miatt hamis vádakkal bélyegeznek meg, tesznek közellenséggé” – olvasható a SzabadaHang oldalán. A bejegyzés a Krekó Pétert érintő ügy miatt született, miután a Political Capital elemzője egy interjúban a kormányzati oltóprogramot kritizálta.

A kormányközeli sajtó ezután támadást indított a politikai elemző ellen, akit többek közt oltásellenesnek bélyegeztek, és azt mondták róla, hogy egyike azoknak a baloldaliaknak, akik a vakcinákba vetett bizalom aláásásán ügyködnek. Az indulatokat Orbán Viktor miniszterelnök is tüzelte azáltal, hogy Krekó szavait „ritkán hallott gonosz mondatokként” jellemezte.

Az interjú után Krekó halálos fenyegetéseket kapott.

A Political Capital későbbi közleményében azt írta: Krekó nyilatkozatát szándékosan eltorzította a kormányzati irányítású média, ezért helyreigazítási pereket indítanak a vonatkozó sajtótermékek ellen.

Az ügy újabb fordulata a SzabadaHang oldalán megjelent petíció, amellyel a kormánymédia általi (online) uszítás ellen tiltakoznak. „Alulírottak szolidaritásunkat fejezzük ki és kiállunk Krekó Péter, valamint mindazok mellett, akiket a hatalom és a kormányzati médiabirodalom hamis vádakkal, aljas szándékkal vezérelve, kritikus véleményük miatt hurcol meg”.

A petíciót eddig közel 15 ezren írták alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit hvg360

Krekó Péter: A szexbotrány erős szimbólum, ezért nem úszta meg Szájer

Elképzelhetetlen lett volna, hogy a Fidesz, illetve Orbán Viktor egy ilyen botrány után kiálljon Szájer József mellett – mondta Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető-igazgatója a hvg360-nak adott interjúban. A Fidesz ezután sem fog visszafogottabban beszélni a melegekről, viszont egymást érhetik a magánéleti botrányok a sajtóban.

Csak most nevezték ki az Intel új főnökét, de máris beleállt az Apple-be

Csak most nevezték ki az Intel új főnökét, de máris beleállt az Apple-be

Extrém hideg lehet a hétvégén, figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Extrém hideg lehet a hétvégén, figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina