szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter tömören reagált Facebookon arra, hogy a betegek életét jobbá tévő projektet tiltatott le indoklás nélkül.

Kásler Miklós állítása szerint hazugság, hogy telefonon egy, a frontvonalban dolgozó kollégákat érintő projekt leállításra kérte volna a Dél-pesti Centrumkórház vezetését. Az Emmi-miniszter ezt a Facebookon közölte tömören, arról szót sem ejtve, milyen projektről van szó.

Tegnap ismét egy álhír jelent meg a magyar nyilvánosságban. Hazugság ugyanis, hogy telefonon egy a frontvonalban dolgozó kollégákat érintő projekt leállításra kértem volna a Dél-pesti Centrumkórház vezetését.

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. február 25., csütörtök

Kedden a hvg.hu és a Népszava is arról írt, információi szerint a miniszter hívta fel a kórházat vezető Szlávik Jánost (vagy az általa kijelölt kapcsolattartót), hogy tiltsa le az Arccal a koronavírus ellen, a gyógyulásért kampányt, amely keretei között védőruhára ragasztható portrékat készítettek volna az ARC plakátkiállítás szervezői a Covid-osztályon dolgozó orvosokról, hogy a betegek lássák, kik vannak a védőruha mögött. Az ötletet az orvosok is nagyon jónak tartották.

Bakos Gábor képzőművész nem is kapott hivatalos indoklást róla, miért fújták le a december óta szervezett fotózásukat, bár ő maga politikai motivációra utalt, hiszen az ARC plakátkiállítás mindig kritikus volt a hazai közélettel.

A Dél-pesti Centrumkórház kommunikációs vezetője a hvg.hu-nak szerdán már cáfolta, hogy Kásler Miklós felhívta volna Szlávik Jánost. Hozzátette, hogy az “ilyen jellegű kéréseknek "a koronavírus járvánnyal kapcsolatos feladatok ellátása okán" nem tudnak eleget tenni.”

Fodor Attila azt írta, a szervezők sem a kórház vezetőségét, sem a kommunikációs osztályt ezzel a kezdeményezésükkel kapcsolatban hivatalosan nem keresték meg. Bakos Gábor utóbbit megerősítette a hvg.hu-nak: azt mondta, ő Szlávik Jánossal beszélt erről, aki nem jelezte, hogy ezzel további teendő lenne. A fotózás úgy is a tárca tudomására juthatott egyébként, hogy egy tévéstáb kért engedélyt forgatása az akcióról. Az Emmit is megkerestük szerdán, de arra nem reagáltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban

Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban

Szörényi, Bródy és Feke Pál koncerttel támogatják Áder János alapítványát

Szörényi, Bródy és Feke Pál koncerttel támogatják Áder János alapítványát

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat