szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mentőápolót többek között az egészségügy helyzete dühítette, kommentje miatt azonban már a vele szövetséges ellenzéki polgármestert is támadják.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

„A tehetetlen düh és elkeseredettség eredményezte ezt a meggondolatlan kommentet” - magyarázta tettét a Debrecinernek Hüse János balmazújvárosi önkormányzati képviselő, aki előzőleg azt kommentálta Orbán Viktor vasárnapi posztjához, amin az látható, amint a miniszterelnököt beoltják a koronavírus ellen, hogy

Remélem Ebolával

A képviselő, aki amúgy mentőápoló, saját magyarázata szerint egyebek mellett az egészségügyben keletkezett feszültségek, az egészségügy átalakítása, illetve a járványhelyzet okozta kilátástalanság miatt dühödött ennyire fel.

Kommentjét azonban kiszúrták a helyiek, akik szintén dühösek lettek, közülük is főleg azok, akik a 2019-es önkormányzati választásokon Hüse Jánossal szövetségben a polgármesteri posztot elnyerő ellenzéki Hegedűs Péter ellenlábasai.

Tiba István, a választáson alulmaradt korábbi fideszes polgármester kapott is az alkalmon, hogy színvallásra késztesse Hegedűst frakciótársa - azóta egyébként már törölt - kommentje miatt. (via:Telex.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás

Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

Budapesten át utazhatott két orosz ügynök a csehországi robbantáshoz

Budapesten át utazhatott két orosz ügynök a csehországi robbantáshoz