szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fekete-Győr Andrásnak nem tetszik, amit a Jobbik elnöke mondott.

Egy nagyon konzervatív álláspontot próbált megfogalmazni, ami aztán nagyon bántóra sikerült. Bántó és helytelen álláspont, mert nem szabad azt üzenni, hogy egy gyerek inkább intézményben, ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel

– mondta Fekete-Győr András. A Momentum elnöke arra reagált, hogy Jakab Péter a Telexnek adott interjújában azt mondta az egynemű párok örökbefogadásáról, hogy ő egy konzervatív álláspontot képvisel és soha nem fog azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen.

"Ezért fogalmaztam nagyon sarkosan, mert nekem a család az egy apából és egy anyából áll a gyermek érdekében. Hallok olyan megközelítéseket, hogy miért vegyük el egy meleg pártól azt a lehetőséget, hogy nekik gyermekük legyen, de nem mi, hanem a természet rendeltetett úgy, hogy egy apának egy anyától lehet gyermeke, és ebből a szempontból a gyermek érdeke a legelső" – mondta Jakab.

Jakab Péter: Tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába

A Jobbik elnöke azt vallja, ha eszik egy jó nokedlis paprikás krumplit, "akkor pont elengedem magam". A whiskey-t nem szereti, a Fidesz pedig nem egy nemzeti párt szerinte.

Fekete-Győr szerint nincs annál konzervatívabb dolog, mint "amikor két, egymást szerető ember hajlandó összekötni az életét, hogy közösen alapítsanak családot, hogy aztán közösen, nem individuumként, hanem családként nézzenek szembe a világ kihívásaival."

Mind a Momentum, mind a Jobbik elnöke bejelentkezett az előválasztásra az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltségéért. Fekete-Győr András szerint meglepő lehet, hogy két szövetséges párt elnöke egy ilyen fontos kérdésben egymással szemben foglal állást, de a viták szerinte az előválasztáson természetesek. "Bármiben is van köztünk egyet nem értés, Jakab Péter a harcostársam, és az is marad – és ha ő nyeri az előválasztást, vállt vállnak vetve fogok vele küzdeni az Orbán-rendszer eltakarítása érdekében" – írja a közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Péter hvg360

Jakab Péter: Kormányváltásra és korszakváltásra van szükség

"Az együttműködésbe talán mi érkeztünk a legmesszebbről. Talán szerénytelenségnek tűnik, de büszkén írom le, hogy az a közösség, amit Jobbiknak hívnak, mára egy az európai értékek iránt elkötelezett, modern jobbközép, szociálisan érzékeny nemzeti néppártként része a szövetségnek" – írja a Jobbik elnöke a hvg360 Ellenzék 2022 sorozatának második etapját nyitó írásában. Azt is elmondja, hogy véleménye szerint az ellenzéki összefogás jó úton jár.

„Szólítson mein Führernek” – szatirikus képzelt interjúval száll bele Orbán Viktorba a Profil

„Szólítson mein Führernek” – szatirikus képzelt interjúval száll bele Orbán Viktorba a Profil

Kutatás: A pedagógusok 87 százaléka nem akar jövő héttől személyesen tanítani

Kutatás: A pedagógusok 87 százaléka nem akar jövő héttől személyesen tanítani

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele