szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiss Csaba szerint káosz van az oltások elrendelésében.

Orbán Viktor miniszterelnök legújabb – ezúttal vasárnap tartott – rádióinterjújában is szóba került Kiss Csaba, egy erdőkertesi háziorvos ügye, aki nem hajlandó oltani a saját körzetében. Az érintett most az ATV-nek nyilatkozva azt mondta: a döntésének több oka is van.

Az orvos szerint káosz van az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik.

“Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni” – mondta a háziorvos a csatornának.

Kiss Csaba hangsúlyozta, hogy a kínai vakcinának nincs európai engedélyezése, és ezt kifogásolja. "Az összes engedélyezett is tulajdonképpen nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, tehát majdhogynem ilyen klinikai kipróbálási fázisban vannak” – mondta a háziorvos, aki nem szeretne “gyógyszerkipróbálásokban részt venni”.

Az orvos elmondása szerint a rendelő nem megfelelő arra, hogy úgy tudjanak oltani, hogy ne a járvány terjedéséhez járuljanak hozzá, hanem a megelőzést segítsék. Közölte: két orvos és két fogorvos rendel náluk, a váróhelyiség azonban félig-meddig közös.

Pénteken például három covidos páciens is személyesen ment be hozzájuk a pozitív eredményükkel.

A háziorvos azt is mondta, hogy a tiszti főorvosi szolgálat esetleges szankciókat helyezett kilátásba vele szemben, az önkormányzatnál pedig szó volt róla, hogy felfüggesztik a szerződését.

(Nyitóképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!