szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mentődolgozók szövetségének elnöke levélben kérte ezt a kormányfőtől és az Emmi tárcavezetőjétől, Kásler Miklóstól.

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke levélben kereste meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetőjét, hogy rendkívüli juttatást kérjen a mentőknek.

Kusper az Orbánnak címzett levelében úgy fogalmaz, hogy

a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége elnökeként ismételtem kérem a Kormány és az Ön szíves közbenjárást és segítségét a mentődolgozók koronavírus megelőzésében, következményeinek elhárításában a mentés mellett nyújtott áldozatos többletmunkájuk egyszer rendkívüli elismerése érdekében”.

Kusper Zsolt ezután úgy folytatja, hogy “a koronavírus rámutatott, hogy a mentőápolók, mentőgépkocsi vezetők, mentőorvosok, mentőtisztek, mentőtechnikusok, mentésirányítók és az őket támogató műszaki, gazdasági és adminisztratív területen dolgozók fáradhatatlan munkája fő pillére az egészségügy vérkeringésének”.

“Most ismét a Kormányon a sor, hogy soron kívül gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentőkről, valamint a támogató munkakörben dolgozókról, hogy kellő megbecsülésben részesülhessenek” – zárul a levél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!