Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rájöttek, hogy a kinevezettnek nincs közigazgatási gyakorlata, ezért beírták, hogy a pénzügyi is jó.

Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnök március elején váratlanul lemondott, majd a miniszter idő előtt menesztette a mellé kijelölt miniszteri biztost is.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán kész tényként közölte, hogy Bugár Csaba „került a  Magyar Államkincstár elnöki pozíciójába”, aki sokféle pénzügyi intézménynél dolgozott, legutóbb 2019. júniusától a tőkebefektetésekkel foglalkozó MFB Invest Zrt. vezérigazgatója volt.

Kinevezéséhez azonban módosítani kellett az erre vonatkozó kormányrendeletet, ami szerdától hatályos, tehát az új kinevezés is csak mától felel meg a jogszabálynak.

Abba a mondatba ugyanis, hogy „Elnökké szakirányú felsőfokú iskolai végzettséggel, legalább ötéves közigazgatási gyakorlattal és legalább ötéves vezetői tapasztalattal rendelkező magyar állampolgár nevezhető ki”, egy késő este megjelent módosítással beszúrták: „közigazgatási vagy pénzügyi” gyakorlatot várnak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót

Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót

197 koronavírusos beteg halt meg

197 koronavírusos beteg halt meg

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt