szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az aktív esetszám, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is csökken, de a halálozások száma még mindig nagyon magas.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

207-tel nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma. Velük együtt már 25 787 ember halt bele a vírus szövődményeibe.

Kórházban 8097 embert ápolnak, 505-tel kevesebbet, mint egy napja. Közülük 925-en vannak lélegeztetőgépen, az egy nappal korábbinál 55-tel kevesebben. A kórházban ápoltak száma a március 7-i, a lélegeztetőgépen lévőké a március 11-i szintre tért most vissza.

A harmadik hullám tetőzésére utal az is, hogy március vége óta szinte minden nap kevesebb új fertőzöttről adnak hírt, mint az előző hét azonos napján, ez a trend folytatódott most is. Ezúttal 2527 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak 22 435 teszt elvégzésével, vagyis az elvégzett tesztek 11,2 százaléka lett pozitív. Az adatszolgáltatás héten belüli ingadozásai miatt ezt általában az egy héttel korábbi számmal érdemes összehasonlítani. Szerdánként szinte mindig kevesebb új fertőzött került be a statisztikába, a múlt héten ilyenkor ez a szám 3597 volt.

3569 embert minősítettek gyógyultnak, így az aktív esetszám 1249 fővel csökkent, 266 823-ra. Az április 12-i csúcs után napról napra egy kevéssel csökken az aktív esetszám, a mostaninál alacsonyabb utoljára április 9-én volt.

Tegnap 46 544 embert oltottak be, összesen már 3 363 596-ot. 24 421 fővel, 1 425 124-re nőtt azoknak a száma, akik már mindkét dózist megkapták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!