szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor ezt a nyitás következő lépéseivel együtt jelentette be.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Itthon is beolthatók a 16–18 év közöttiek, de kizárólag Pfizer vakcinával – jelentette be be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában az operatív törzs ülése után. Ennek lehetőségéről Orbán április 2-án beszélt, de eddig nem hozott döntést az operatív törzs.

Orbán Viktor utasítást adott a 16–18 évesek számára elegendő Pfizer vakcina elkülönítésére, az oltásuk rendjéről pár nap múlva tájékoztatnak. A miniszterelnök bejelentette, hogy 4 millió beoltott után, jövő héten a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára a szolgáltatások széles köre nyílik meg, erről itt olvashatnak részleteket.

A fiatalok oltásának lehetőségéről ebben a cikkben írtunk bővebben:

Nem tabu a 16 évesek oltása, csak vakcina kell hozzá

Az operatív törzs véleményét várja a miniszterelnök a fiatalok oltásáról, és Magyarországon már most van olyan engedélyezett vakcina, amivel lehet a 16 év felettieket is oltani. Kevesebb mint 200 ezer emberről van szó, viszont a középiskolák és így az egész társadalom védelméhez talán hozzájárulhatna egy ilyen lépés - feltéve, ha elegen regisztrálnak.

A hvg.hu korábban megtudta, az országos oltási munkacsoport és az NNK egyetértésével a cisztás fibrózisban szenvedő 16–18 év közötti fiatalok oltása már elkezdődött Pfizer vakcinával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!