szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szakács lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság négy év próbaidőre felfüggesztette a börtönbüntetését.

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt jogerősen két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy vendégre késsel támadó gyorséttermi szakácsot a Fővárosi Törvényszék.

A bíróság közleménye szerint 2018. július 16-án este a sértett és a társai betértek az étterembe, a vádlott azonban nem szolgálta ki őket, emiatt szóváltás alakult ki közöttük. Amikor a társaság kifelé indult az étteremből, egyikük egy fóliatekercset dobott a szakács felé, aki erre a kezében lévő 35 centiméteres pengehosszúságú gíroszhús vágására használt kés élével a fejére csapott.

A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a törvényszék szerint fennállt az életveszélyes sérülés kialakulásának veszélye is.

A gíroszszeletelő késsel csapta arcon a vendégét, vádat emeltek ellene

A budapesti szakács 13 centiméter hosszú sérülést okozott a vendégnek.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást, a vádlott megbánását, beismerését és azt, hogy cselekménye kísérleti szakban maradt.

Ítéletével a bíróság megszüntette a vádlott próbára bocsátását egy vele szemben kábítószer-birtoklás miatt korábban folyamatban volt ügyben, és halmazati büntetésként a férfit két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Mivel az ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, az első fokon jogerőssé vált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Gyrost követelő részeg vendéget késelt meg egy egyiptomi szakács Ferencvárosban

Egy IX. kerületi büfénél egy részeg vendég zárás után akart gyrost venni, de elküldték. Az utána következő vendéget viszont kiszolgálták, és ebből balhé lett. Az egyiptomi származású szakács egy nagyméretű késsel próbálta megfékezni a részeg férfit, és súlyos sérüléseket okozott neki. Mindkettőjük ellene vádat emeltek.