szerző:
hvg.hu

Karrier-szakértők szerint az egyszerű csevegés, és az ehhez kapcsolódó szociális képességek hiányában ma már csaknem lehetetlen meghódítani a céges ranglétra magasabb fokait. Beszélgetés során ugyanis tudat alatt „szimpátiapontokat” szerzünk, illetve osztunk beszélgetőpartnereinknek. Ezek a pontok olyan benyomások, amelyekhez száraz, tényszerű párbeszéd során nem jutunk hozzá.

„Végre tavasz van” – az utóbbi időben gyakran hallani e mondatot az iroda dohányzóhelységében, a buszon vagy a liftben. Az időjárás az egyik leggyakoribb olyan téma, amellyel beszélgetést lehet kezdeményezni. Természetesen érdemes a semmitmondó „szép időnk van” helyett, egy kicsit személyesebbé tenni a napsütésről szóló társalgást. Például, ha azt mondjuk „imádom az ilyen szép, napos időt, ilyenkor mindig előveszem a biciklit”, máris további témát kínáltunk fel a beszélgetés folytatására.

Egy beszélgetés során nem csak a szavak bírnak jelentéssel. Ugyanúgy fontos a testbeszéd, a testtartás, a beszéd hangfekvése, és persze a szemkontaktus. Ezek a tényezők mind befolyásolják a könnyed csevely kimenetelét. Ugyanolyan zavaró, ha beszélgetőpartnerünk a borospoharát piszkálja beszélgetés közben, mintha végig mereven a szemünkbe nézne.

Az alacsony információértékű csevegésnek két fontos funkciója van: kontaktust létesíteni másokkal, illetve megerősíteni a már létező kapcsolati szálakat. Ez utóbbi általában lényegesen egyszerűbben megy, hiszen például családtagjainkkal is folytatunk ilyesféle párbeszédeket, elsősorban az összetartozás-érzés erősítése végett.

Tippek és tabuk

Metakommunikáció
Mint minden beszélgetésnél, a csevegésnél is  nagyon fontos jelentéstöbbletet hordozhat a testbeszéd, a testtartás, a megfelelő hanghordozás és a  szemkontaktus. Ezen  faktorok nagyban befolyásolják a végső benyomást a partnerről.

Hármas befutó
Három téma, amelyekkel bátran kezdeményezhet beszélgetést: a hely, ahol éppen vannak, a közös ismerősök, illetve a találkozó apropója.

Tabuk
Az olyan témákat mint a politika, a vallás, a betegségek, vagy a magánéleti gondok, tanácsos elkerülni.

Karrier-szakértők szerint az efféle csevegés, és az ehhez kapcsolódó szociális képességek hiányában ma már csaknem lehetetlen meghódítani a céges ranglétra magasabb fokait. Beszélgetés során ugyanis tudat alatt „szimpátiapontokat” szerzünk, illetve osztunk ki beszélgetőpartnereinknek. Ezek a pontok olyan benyomások, amelyekhez száraz, tényszerű párbeszéd során nem jutunk hozzá. Ugyanez fordítva is igaz, lehetnek valakinek zseniális ötletei, ha nincs meg hozzá a megfelelő kommunikációs képessége, vajmi keveset kezdhet majd velük.

A csevegés műfaja nem csak arra jó, hogy a főnökkel jó viszonyt tartsunk fenn, a kollégákkal kialakított baráti légkör ápolása is ugyanolyan fontos. Egy kis traccsolás nélkül ugyanis a munkahely az unalmas, száraz robot helyszíne lesz, ahol nem szívesen tartózkodik az ember. A helyi szociális hálóba való integrálódás hiánya akár magát az állást is veszélyeztetheti, sőt, munkahelyi ártalomnak is minősülhet. Hiszen ha valakinek a jelenléte fel sem tűnik kollégáinak, ez senkit sem érint túl pozitívan.

Amennyire az időjárás alkalmas egy kis kötetlen társalgás megkezdésére, legalább annyira fontos elkerülni néhány tabunak számító témát. Bármi, ami ismeretlenül is megoszthatja a társaságot, kerülendő. Ilyenek a politika, a vallás, a betegségek vagy a magánélet. Még akkor is, ha éppen egy válóperes ügyvéddel beszélget egy céges partin, nem a legjobb ötlet megosztani vele házaséletének részleteit.

Három bármikor bevethető téma adódik, ha szeretné elkerülni a kínos csendet. A helyszín, ahol éppen vannak, remek lehetőséget kínál, hogy beszélgetőpartnereitől érdeklődjön, jártak-e már ott. A közös ismerősi szálak felderítése lehetővé teszi, hogy megtudja, társai honnan ismerik vendéglátójukat, illetve a találkozás apropója felhatalmazza önt, hogy megkérdezze a többieket, ők is gyakran járnak-e például az adott kiállítóterembe, kávézóba, stb.

Bármiről beszélgessenek is, a legfontosabb a másik mondanivalója iránti érdeklődés, valamint a nyitottság embertársaink felé. A csevegés művészetét azonban nem lehet szemináriumokon, tréningeken elsajátítani, ebben csak a konkrét helyzetekben való improvizáció segít. A jó módszer az, ha kitűzi önmaga elé célként, hogy a következő céges partin megismerkedik két, ön számára addig teljesen közömbös, ismeretlen kollégájával. Érdemes olyan könnyed témákkal indítani, mint egy nemrégiben bemutatott mozifilm, vagy a legutolsó céges kirándulás.

A hivatalos és félhivatalos találkozókon a kollegiális viszonyból kifolyólag lehetőség van cégen, illetve szakmán belüli ismeretségek iránt érdeklődni. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy kollégáink véleménye különbözhet a miénktől, így nem szabad azonnal véleményt mondani a szóban forgó emberekről, mert ez könnyen sértődéshez vezethet.

Formális beszélgetések megkezdése előtt is célszerű egy kis kötetlen csevegéssel „bemelegíteni”; ez a későbbiekben megkönnyíti a fontos részletek megtárgyalását és segít az esetleges nézeteltérések rendezésében is. Ne feledje, az időjárás mindig kéznél van, s főként így a tavasz kezdetekor van rá lehetőség, hogy az udvarias társalgásból jóízű beszélgetés kerekedjen.

Karrier

Tippek idősebb kollégák irányítására

A hagyományos vállalati modellekben a munkatársak felkapaszkodnak a munkahelyi grádicson, s a végén valamilyen vezetői beosztásban végzik be pályájukat. Mostanában azonban a teljesítményelvű szervezetekben felkavarodtak a szerepek. Sokszor fiatalok vezetnek idősebbeket, de a generációs szakadékot nem mindig könnyű áthidalni – olvasható a DBM tanácsadócég egyik elemzésében.

Karrier

Soha ne adj kölcsön kollégádnak!

Soha ne adj kölcsön rokonnak és ismerősnek, ha viszont akarod látni a pénzedet - ez a következtetés vonható le abból a brit felmérésből, amelyből kiderül, hogy a legrosszabb adósok a családtagok és a legközelebbi barátok.

Karrier

Célkeresztben a kollégák és az alkalmazottak

A Harris Interactive és a Dogile napokban megjelent felmérése szerint az amerikai felnőttek jelentős része (23%) keres információt az interneten a vele munkakapcsolatban állókról: ügyfelekről, kollégákról, beosztottakról.

MTI Karrier

Nem a munka büdös, hanem a kolléga

A németeknek nem a munka büdös, hanem a kollégáik - mármint munkatársaik kellemetlen illatát tartják a legzavaróbbnak munkahelyükön. Ezt a Junge Karriere című német üzleti magazin szimatolta ki felméréssel.

Beszóltak Észak-Koreából Pompeónak: mérgező növénynek nevezték

Beszóltak Észak-Koreából Pompeónak: mérgező növénynek nevezték

A Tátra szlovák oldalán is villám csapott turistákba

A Tátra szlovák oldalán is villám csapott turistákba

Az amerikaiak 62 százalékának nem tetszik, amit Trump művel

Az amerikaiak 62 százalékának nem tetszik, amit Trump művel

Döntetlent játszott a Ferencváros az Európa Liga selejtezőjében

Döntetlent játszott a Ferencváros az Európa Liga selejtezőjében

Most szaladjon a strandra, ha még napozni akar ezen a nyáron

Most szaladjon a strandra, ha még napozni akar ezen a nyáron

A kelet-európai gyerekek a saját bőrükön tapasztalják meg a rasszizmust a brit iskolákban

A kelet-európai gyerekek a saját bőrükön tapasztalják meg a rasszizmust a brit iskolákban