szerző:
hvg.hu

A Cisco Systems megjelentette Wireless Explorer nevű új oktatójátékát, amely a szakemberek hálózati ismereteit és a vezeték nélküli technológiával kapcsolatos konkrét készségeit hivatott próbára tenni.

A Wireless Explorer játék szórakoztató űrexpedíciók során teszteli a hálózati szakemberek vezeték nélküli technológiára vonatkozó ismereteit, ugyanakkor lehetőséget nyújt újabb szakmai fogások elsajátítására is. A játékosoknak arról kell gondoskodniuk, hogy a barátságos földönkívüliek galaktikus útjaik során mindvégig vezeték nélküli kapcsolatban maradhassanak egymással. Az egyéni és a csapatpontszámokat a játék a sikeres helyszíni felmérési stratégiák, az alkalmazott hálózatépítési szakismeretek és a hálózati karbantartási munkálatok alapján számítja ki.

A Wireless Explorer mellett további öt játék áll rendelkezésre a CCNA Prep Center webhelyén, amelyekkel a felhasználók továbbfejleszthetik hálózatépítési készségeiket, és más hálózati szakemberekkel is összemérhetik tudásukat.

A Cisco Certification Multi-Player Challenge játékban a gyors válaszadás a cél, a szakképesítésre pályázók társaikkal versenyezve, egyénileg vagy csapatban válaszolhatják meg a tanfolyamhoz kapcsolódó kérdéseket. A Cisco CCNA Simulation Game játékban a hálózati szakemberek az IP-címek és alhálózati maszkok konfigurálását gyakorolhatják. A Rockin’ Retailer az IP-kommunikációs megoldások előnyeit ismerteti meg a felhasználókkal, illetve kommunikációs, készletezési és ügyfélszolgálati problémák oldhatók meg a játékban. A Network Defenders szintén a játékos hálózati tudását teszi próbára folyamatos biztonsági támadások szimulációjának formájában, míg a SAN Roverben a játékosok a Mars bolygón egy kutatójárműben utaznak, és céljuk egy tárolóhálózat (SAN) kiépítése.

„Ezek a játékok újszerű módon, szórakoztató formában bővítik a felhasználók hálózati tudását” – nyilatkozta Don Field, a Cisco szakképesítési programokért felelős igazgatója. „A játéksorozat csupán egyike azon segédanyagoknak, amelyeket a CCNA Prep Center programjában résztvevő hálózati szakemberek rendelkezésére bocsátunk.”

A Cisco Career Certifications szakképzési program részeként a CCNA Prep Center sokféle segítséggel látja el a CCNA oklevelet megszerezni kívánó szakembereket, például gyakorló kérdéssorozatokkal, laborfoglalkozásokkal, szimulációkkal, játékokkal, ötletekkel, szakértői tanácsokkal és résztvevői vitafórumokkal.

A CCNA okleveles szakemberek LAN és WAN alapú, illetve modemes behívásos szolgáltatásokat telepíthetnek, konfigurálhatnak és üzemeltethetnek kisebb hálózatok esetében (maximum 100 csomópontig) többféle protokollal, mint például az IP, IGRP, soros elérés, Frame Relay, IP RIP, VLAN, RIP, Ethernet és a hozzáférési listák kezelése.

MTI Gazdaság

A Cisco a Nokia megvételét fontolgatja

Az amerikai Cisco Systems Inc. azt fontolgatja, hogy megveszi a világ elsőszámú mobiltelefon-gyártóját, a finn Nokiát - írta vasárnapi számában a Business című lap.

MTI Gazdaság

A kínaiak miatt szakít a Cisco és a Synergon

A Synergon Informatika Rt. és a Cisco System International BV. között fennálló, közvetlen beszerzést lehetővé tevő partneri szerződés 2005. július 27-vel megszűnik - közölte a Synergon.

HVG Gazdaság

Interjú a Cisco elnökével a technológiai fejlődésről

A jövő a virtuálissá váló, önmagukat megvédeni képes számítógépes hálózatoké - jósolta a világ legnagyobb hálózatieszköz-gyártójának, az amerikai Cisco Systemsnek a vezérigazgatója, John Chambers (55 éves), aki most járt először Magyarországon.

140 kilométeres hatótávú elektromos bicikli a Peugeot-tól

140 kilométeres hatótávú elektromos bicikli a Peugeot-tól

Női bűnözőkre vadászik az Europol

Női bűnözőkre vadászik az Europol

Jobban bízunk egy robotban, mint a főnökünkben

Jobban bízunk egy robotban, mint a főnökünkben

Elzárást kaptak a kutyákat láncra verő és éheztető állatkínzók

Elzárást kaptak a kutyákat láncra verő és éheztető állatkínzók

Fának rohant egy busz Borsodban, 10-en megsérültek

Fának rohant egy busz Borsodban, 10-en megsérültek

Orbánt éltette Sorossal szemben Matteo Salvini Rómában

Orbánt éltette Sorossal szemben Matteo Salvini Rómában