szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az orvosok és tanárok életszínvonalának esése és a kommunális szolgáltatások árának emelkedése miatt tüntettek több ezren csütörtökön Kijevben a szakszervezetek kezdeményezésére.

Az ukrán főváros főpolgármesteri hivatala előtt megtartott megmozduláshoz csatlakozott több politikai párt is.

A kijevi egészségügyi dolgozók szakszervezetének elnöke szerint az ágazat "az életben maradás határára sodródott", a kórházakban nincs gyógyszer, és nem jut pénz a betegek élelmezésére sem. Egyenesen tömeggyilkosságnak nevezte azt, ahogy a fővárosi hatóságok szerinte az egészségügyben dolgozókkal bánnak.
 
A tüntetésen elhangzott, hogy a tanárok még nem kapták meg januári fizetésüket és az is, hogy havi átlagkeresetük alig haladja meg a száz amerikai dollárt (mintegy 23 ezer forintot).MTI Karrier

Évtizedes csúcson a brit munkanélküliség

Évtizedes csúcsra emelkedett 2008 végére a munkanélküliség Nagy-Britanniában, azzal együtt is, hogy a legfrissebb hivatalos kimutatás szerint a vártnál valamivel kevesebben voltak állás nélkül a vizsgált időszakban.

MTI Karrier

Tíz napja megszállva tartanak egy gyárat

Kitartanak követeléseik mellet a dél-ukrajnai Herszon város mezőgazdasági gépgyárát február 3-a óta megszállva tartó munkások. Elmaradt bérük kifizetését és a privatizált üzem államosítását követelik.

MTI Karrier

Botrány az óriási tiszteletdíjak miatt Szerbiában

A szerb kormánykoalíciót vezető Demokrata Párt valamennyi delegáltja lemond a köztársasági választási bizottságban viselt tisztségéről, mivel országos botránnyá dagadt a testületben kiosztott hatalmas tiszteletdíjak ügye.

Szívesen használná a Google Earth-öt? Örülni fog a Google újításának

Szívesen használná a Google Earth-öt? Örülni fog a Google újításának

Megérkezett a teljesen új VW Golf GTI

Megérkezett a teljesen új VW Golf GTI

A pizzakapcsolat oldja meg a CDU válságát?

A pizzakapcsolat oldja meg a CDU válságát?